Als je het hebt over een maaltijd die makkelijk te maken is uit voorraad, dan kun je deze nu aan het rijtje toevoegen: kabeljauw uit de oven met rode pesto en mozzarella. De kabeljauw kun je namelijk behalve vers, ook uit de diepvries halen. De rest van de ingrediënten blijven langere tijd goed. En het belangrijkste: het is super lekker!
Mocht je er op het moment suprême achterkomen dat je geen rode maar wel groene pesto in huis hebt dan is dat in dit recept geen probleem. Groene pesto kan ook prima. Wil je toch liever alles kraakvers hebben, dan haal je verse kabeljauwfilet bij de visboer en maak je de pesto zelf. Net waar je tijd voor en zin in hebt.
Ingrediënten:
800 gram kabeljauwfilet
25o gram snoep tomaatjes, doormidden gesneden
1 bol buffelmozzarella
3 lente-uitjes
2 takjes basilicum
half potje rode pesto
peper en zout
olijfolie
Zo maak je deze kabeljauw uit de oven met rode pesto en mozzarella:
1. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Leg de kabeljauwfilets in de ovenschaal en smeer ze in met de rode pesto.
3. Verdeel dan de doormidden gesneden snoep tomaatjes over de vis en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
4. Scheur de bol mozzarella in stukjes en verdeel over de tomaatjes.
5. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en stop ze her en der tussen de mozzarella.
6. Zet de kabeljauw in de oven en laat het geheel zo’n 30 minuten garen en de mozzarella smelten en kleuren.
Wij aten een lekkere groene salade, bleekselderijsalade en gebakken aardappeltjes bij deze kabeljauw uit de oven.
Het recept voor kabeljauw uit de oven: met snijbonen, kerstomaatjes en katenspek is trouwens ook een aanrader!
One Comment
Esther Di Luca
5 juni 2023 at 13:34Lijkt me heerlijk. Ga het vanavond maken