Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #60 foto

All you can read #60: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #60?

All you can read #60

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo | Taylor Jenkins Reid

Spuit elf las ook eindelijk De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo. En dat is maar goed ook want wat een geweldig boek! Anders dan wat ik gebruikelijk lees, maar het zit zo goed in elkaar! Over journalist Monique die de kans van haar leven krijgt als celeb Evelyn Hugo wil dat ze het levensverhaal van Evelyn gaat schrijven. Wat volgt is een kijkje in het leven van Evelyn maar ook in dat van Monique en hoe die twee uiteindelijk samenkomen. Aanrader!

Hollywoodicoon Evelyn Hugo is negenenzeventig als ze besluit na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glansrijke maar door schandalen geteisterde carrière. Ze benadert de jonge journalist Monique Grant. Die is verbaasd over de opdracht en voelt zich vereerd, maar hoe dieper ze in de herinneringen van de Hollywoodlegende duikt, hoe meer ze het onbehaaglijke gevoel krijgt dat Evelyn iets belangrijks verzwijgt. (Bron: Bol.com)

Een nieuwe start | Eva Nagelkerke

Over Mila die, net gescheiden, een nieuw bestaan voor zichzelf moet inrichten. Haar ex en zijn nieuwe liefde Roos iriteren haar mateloos en leven er lekker op los. Maar hoe gaat zij de eindjes aan elkaar knopen? Die paar schoonmaakadresjes zetten geen zoden aan de dijk. Tot ze een vacature ziet om in de macht op de taxi te rijden. Naast de nodige wazige passagiers, zijn er ook terugkerende nacht-passagiers waarmee ze een band opbouwt. Met nachtzuster Aysha bijvoorbeeld. En hoe zit dat met die aantrekkelijk Dmitri?

Daar sta je dan. Ingeruild voor de personal trainer van je echtgenoot. Nee, ex-echtgenoot! Mila probeert er het beste van te maken, maar het valt niet mee, met haar twee kinderen op een tochtige benedenwoning. En WC’s schrobben bij de tennisvriendinnen van haar moeder is nou niet bepaald haar droombaan. Het is vast een goede tip van haar vriendin Benthe om dingen te bedenken waar ze dankbaar voor is, maar wat schrijft ze dan op? Dankbaar voor de ‘Wonderboy’, het peperdure koffiezetapparaat dat haar broer haar cadeau geeft? Tuurlijk, alleen jammer dat ze geen geld heeft voor de cupjes. Dan valt haar oog op een bijzondere vacature. In een opwelling solliciteert ze, en voor ze het weet rijdt ze op de nachttaxi. Achter het stuur heeft Mila voor het eerst weer het gevoel dat ze haar eigen richting kan bepalen. De bijzondere passagiers komen en gaan, maar wie is toch die lange, donkere (en knappe) man die steeds met een zware sporttas bij een afgelegen bedrijventerrein wil worden afgezet? (Bron: Bol.com)

Hart voor de zaak | Charlotte de Monchy

Over Julia die geniet van haar tijd op een landgoed in Ierland. Ze runt het prachtige Magnus Estate vol enthousiasme. De rust wordt verstoord als de eerste gast voor de verbouwde cottages naast haar eigen cottage zich aandient. Het blijkt om een beroemde rockster te gaan, Scott. Het zorgt voor irritaties over en weer. Als Philip, de zoon van de eigenaresse van het landgoed, de leiding overneemt vraagt Julia zich af of hij en zij samen meer zouden kunnen zijn. Vriendin Lara brengt ook de nodige onrust mee. En dan is er nog de fabriek van haar vader die in Nederland op haar wacht…

Er is geen betere plek om te wonen dan op het betoverende Magnus Estate in Ierland. Tenminste, voor Julia, die het landgoed draaiende houdt. Haar oude cottage ligt samen met de net gerenoveerde vakantiewoningen aan een schilderachtig meer, haar collega’s zijn haar vrienden geworden en ze geniet van het buitenleven. Zo kan ze – al is het maar tijdelijk – haar lot uit de weg gaan: de fabriek van haar ouders overnemen in het kleurloze dorp in Nederland waar ze is opgegroeid. Als de eerste gast zich aanmeldt voor de luxe cottages, is ze dan ook dik tevreden. Totdat hij voor haar neus staat en ze hem herkent. Scott Manswell, een norse rockster die in alle roddelbladen staat. En nooit met positief nieuws. Net die persoon die waarschijnlijk geen enkele waardering heeft voor de prachtige natuur, de biologische moestuin en de gekoesterde scharrelvarkens in het bos. Het kost Julia alles wat ze in zich heeft om in haar rol van beleefde gastvrouw te blijven. Gelukkig verschijnt ineens de knappe zoon van de eigenaresse om de zaken op het landgoed over te nemen, zijn charmes op haar los te laten en haar aandacht af te leiden. (Bron: omslag)

Boekhandel Zeezicht | Denise Hunter

Over Sophie die eindelijk haar droom gaat waarmaken: een boekwinkel openen. Maar eerst is ze nog druk met het managen van de bruiloft van haar zus en daar duikt ook nog haar ex op die haar jaren geleden in de steek liet. Een orkaan verhindert Aiden om terug te vliegen en ze belanden samen in het strandhuisje waar Sophie logeert. Als Sophie haar enkel bezeert, komt de opening van de boekwinkel in gevaar. Aiden helpt en het lijkt te lukken om op tijd de winkel te kunnen openen. Tegelijkertijd blijken de gevoelens van al die jaren terug er nog steeds te zijn….

Haar droom staat op het punt om uit te komen, maar dan gooit een orkaan roet in het eten… en staat haar vroegere jeugdliefde opeens op de stoep. Na jaren haar eigen verlangens in de ijskast te hebben gezet om voor haar tweelingbroer en zusje te zorgen, is het eindelijk zover dat Sophie haar grote droom – een boekhandel in het gezellige strandplaatsje Piper’s Cove – kan gaan waarmaken. Maar net als ze de sleutel van Boekhandel Zeezicht in wording heeft gekregen en ze kan beginnen met klussen, dient er zich een orkaan aan in Piper’s Cove, die een streep haalt door haar plannen. Na de bruiloft van zijn beste vriend, wil Aiden Maddox zo snel mogelijk weer naar huis. Maar op het vliegveld komt hij erachter dat als gevolg van de ophanden zijnde orkaan alle vluchten zijn geschrapt. Omdat hij verwacht dat alle hotels volgeboekt zijn, kan hij uiteindelijk niet anders dan Sophie Lawson, zijn vroegere vriendin, vragen of hij bij haar kan blijven tot de orkaan is gepasseerd. Sophie stemt met tegenzin toe als Aiden bij haar aanklopt; ze is nog niet vergeten dat hij haar jaren geleden in de steek gelaten heeft. Maar terwijl ze de orkaan uitzitten, verdwijnt haar boosheid langzaam en flakkeren vroegere gevoelens weer op. En wanneer Sophie door een ongelukje haar enkel verstuikt, is ze diep vanbinnen blij dat Aiden er is. Vooral als hij aanbiedt om haar te helpen met de boekhandel, die al over acht dagen open moet. Zal het hun lukken om de deuren van de winkel op tijd te openen… en elkaar een tweede kans te geven? (Bron: Bol.com)

Belofte maakt schuld | Gillian King

Over Hannah die jong moeder werd en sindsdien alleen haar zoon Sem opvoedt. Sem is een nukkige puber die lijkt te ontsporen. Hannah besluit daarom te verhuizen naar een stil dorp. Als Sem in een van de verhuisdozen een brief vindt van Hannah aan zijn vader, loopt hij weg. Vastbesloten om zijn beroemde vader op te zoeken in Engeland. Hannah kan niet anders dan hem een ontmoeting met Jamie te gunnen. Max, de manager van Jamie, vertrouwt het niet en is ronduit onaardig. Naarmate de tijd verstrijkt blijkt er meer te spelen, komen er gevoelens in het spel en ziet de toekomst er ineens heel anders uit…

Hannah weet het zeker: dit ongeplande weerzien met haar ex Jamie zal op één grote teleurstelling uitdraaien. Niet alleen liet hij haar ooit ongelooflijk in de steek, vervolgens liet hij ook jarenlang niks meer van zich horen. En nu blijkt hij beroemd, vanwege zijn rugbyskills en – toegegeven – zijn goede looks. Het was dan ook zeker niet Hannahs idee om hem te gaan opzoeken in Engeland. Maar als haar zoon Sem eenmaal iets in zijn hoofd heeft, is er geen houden meer aan. Hannah heeft maar één doel: Sem beschermen. Maar dat blijkt niet eenvoudig wanneer Jamie opeens een rol wil spelen in hun leven. Kan ze hem vertrouwen? En waarom leidt de zeer aantrekkelijke manager van Jamie haar zo af? Zij kunnen elkaar toch ook niet uitstaan? Of wel… (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie