Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Weekmenu #10 header

Weekmenu #10: lekker gevarieerd

Tijd voor weekmenu nummer 10! Hoef je weer fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu sluit ik af met een bakrecept op de zondag. De enige dag van de week dat je zelf over de avondmaaltijd mag nadenken ?

Dit keer vind je een lekker gevarieerd weekmenu met een aantal recepten van gastbloggers Ellen, Joke en Bianca. Aangevuld met een paar van mijn favorieten kun je rekenen op stuk voor stuk heerlijke recepten. Op zaterdag een recept uit categorie ‘comfort food’ en de zondagochtend starten we met een ontbijttaart!

Weekmenu #10

Maandag: rijst met worst
Check het recept voor rijst met worst van Ellen! “Dit is zo’n recept dat én gezond én simpel te maken is…. Kinderen vinden dit echt onwijs lekker!”

Dinsdag: linguine met garnalen, tomaat, peterselie en citroen
Van dit bordje linguine met garnalen, tomaat, peterselie en citroen word je gegarandeerd blij. Fijn om de dinsdag mee af te ronden zeg ik!

Woensdag: gekruide aardappels met munt-yoghurt dressing
Je zult heerlijk smullen van deze gekruide aardappels met munt-yoghurt dressing! Uiteraard kun je er van alles omheen combineren (vis/vlees/vega) maar ook solo super lekker.

Donderdag: zuurkoolschotel met bloemkoolpuree
Zuurkoolschotel met bloemkoolpuree? Jazeker! Dat is namelijk een fantastisch alternatief voor aardappelpuree. En je fietst er ook nog wat extra groenten in.

Vrijdag: Sambel goreng boontjes
Collega Joke is dol op de Indische keuken. Logisch als je getrouwd bent met een ‘Indo’. En hoe leuk: ze deelde haar recept voor sambel goreng boontjes én voor frikadel djagung om je maaltijd compleet te maken.

Zaterdag: Libanese wraps met ras el hanout kip
Bianca is dol op rondsnuffelen in Turkse of Marokkaanse winkeltjes en probeert graag van alles uit. Ze maakte deze Libanese wraps met ras el hanout kip en deelde het recept met ons. Perfect weekend food!

Zondag: havermout ontbijttaart
Met deze havermout ontbijttaart van Bianca maak je met gemak van een doodgewone zondagochtend een feestje. Ochtendhumeurtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie