Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Libanese wraps met ras el hanout kip recept

Libanese wraps met ras el hanout kip

Voor de ingrediënten van dit lekkere en gezonde recept zul je niet zo snel slagen in je vertrouwde supermarkt. Maar is dat erg? Ik vind van niet, want ik ben dol op rondsnuffelen in (onder andere) Turkse of Marokkaanse winkeltjes. Ik ontdek altijd wel weer wat nieuws en probeer graag van alles uit. Dit keer maakte ik Libanese wraps met ras el hanout kip. Super lekker! Dus waar wacht je nog op: hup, op naar de (islamitische) supermarkt!

Je hebt nodig voor 4 personen:

  • (Libanese) wraps; oké deze worden inmiddels ook bij Appie Heijn verkocht
  • 3 kipfilets
  • 5 eetlepels ras el hanout; dit Marokkaanse kruidenmengsel bevat meer dan 20 soorten specerijen en betekent letterlijk ‘het beste van de winkel’
  • 400 gram dikke Turkse of Griekse yoghurt
  • bosje munt, fijngehakt
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 2 eetlepels sumak; dit is een specerij gemaakt van de gekneusde bessen van de sumakplant en geeft een lekkere frisse kick aan een gerecht.
  • granaatappelpitjes
  • granaatappelmelasse; de balsamico van het midden oosten vind ik dit, stroperig en zoet/zuur. I love it!
  • (eikenblad)sla; je kunt ook ijsbergsla of rucola gebruiken
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je de Libanese wraps met ras el hanout kip:

1. Maak van 5 eetlepels olijfolie en de ras el hanout een papje.

2. Snijd de kipfilet in stukjes en doe het met de kruidenpasta in een kom. Even omroeren en laten staan tot gebruik.

3. Voor de yoghurtsaus doe je de yoghurt in een kom en voeg hier de sumak, fijngehakte munt en peper en zout naar smaak aan toe.

4. Bak de kip in circa 8 minuutjes gaar.

Nu kun je de wrap gaan opmaken. Verdeel een paar eetlepels yoghurtsaus over de wrap, hierop de kip, rode ui, sla en granaatappelpitjes. Tot slot nog een beetje granaatappelmelasse erover. Rol ‘m op en eet smakelijk!

Hoi ik ben Bianca en ik woon samen met mijn man en 4 kinderen in Almere. Ik werk 3 dagen in de week als directiesecretaresse en daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf als Virtual Assistant en freelance tekstschrijver (www.battheoffice.nl). Ik hou van reizen, creatief bezig zijn, koken en lekker eten en ga graag op pad met mijn gezin of spreek af met familie & vrienden.

Geef een reactie