Voor de ingrediënten van dit lekkere en gezonde recept zul je niet zo snel slagen in je vertrouwde supermarkt. Maar is dat erg? Ik vind van niet, want ik ben dol op rondsnuffelen in (onder andere) Turkse of Marokkaanse winkeltjes. Ik ontdek altijd wel weer wat nieuws en probeer graag van alles uit. Dit keer maakte ik Libanese wraps met ras el hanout kip. Super lekker! Dus waar wacht je nog op: hup, op naar de (islamitische) supermarkt!
Je hebt nodig voor 4 personen:
- (Libanese) wraps; oké deze worden inmiddels ook bij Appie Heijn verkocht
- 3 kipfilets
- 5 eetlepels ras el hanout; dit Marokkaanse kruidenmengsel bevat meer dan 20 soorten specerijen en betekent letterlijk ‘het beste van de winkel’
- 400 gram dikke Turkse of Griekse yoghurt
- bosje munt, fijngehakt
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 2 eetlepels sumak; dit is een specerij gemaakt van de gekneusde bessen van de sumakplant en geeft een lekkere frisse kick aan een gerecht.
- granaatappelpitjes
- granaatappelmelasse; de balsamico van het midden oosten vind ik dit, stroperig en zoet/zuur. I love it!
- (eikenblad)sla; je kunt ook ijsbergsla of rucola gebruiken
- peper en zout
- olijfolie
Zo maak je de Libanese wraps met ras el hanout kip:
1. Maak van 5 eetlepels olijfolie en de ras el hanout een papje.
2. Snijd de kipfilet in stukjes en doe het met de kruidenpasta in een kom. Even omroeren en laten staan tot gebruik.
3. Voor de yoghurtsaus doe je de yoghurt in een kom en voeg hier de sumak, fijngehakte munt en peper en zout naar smaak aan toe.
4. Bak de kip in circa 8 minuutjes gaar.
Nu kun je de wrap gaan opmaken. Verdeel een paar eetlepels yoghurtsaus over de wrap, hierop de kip, rode ui, sla en granaatappelpitjes. Tot slot nog een beetje granaatappelmelasse erover. Rol ‘m op en eet smakelijk!