Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

3x Rijst & Co

Rijst & Co | Nisha Katona

Dat rijst veelzijdig in te zetten is tijdens het koken is geen verrassing, maar in Rijst & Co besteed Nisha Katona ruim 200 pagina’s aan de meest uiteenlopende recepten met rijst. Dus als je een rijstliefhebber bent; lees vooral even mee!

Nisha Katona deel in Rijst & Co gerechten uit haar eigen land en uit de rest van de wereld. Ze neemt je mee in de wereld die rijst heet en laat je kennismaken met talloze rijstsoorten. En natuurlijk legt ze uit hoe je de rijst perfect klaarmaakt.

Over Nisha Katona

Nisha is rijstliefhebber, advocaat, foodwriter en de oprichter van Mogli Street Food, een keten van Indiase restaurants in het Verenigd Koninkrijk. Ze geeft Indiase kooklessen en presenteert haar eigen populaire YouTube-kanaal. Haar Curry Clinics op Twitter worden wereldwijd gevolgd.

Wat je kunt verwachten van Rijst & Co

Rijst & coJe kunt rekenen op een boek vol prachtige foto’s waarvan het water je zeker weten in de mond loopt. De recepten zijn, na een introductie en een kookwijzer, overzichtelijk  onderverdeeld in de hoofdstukken Vliegende start, Licht & Lekker, Hoofdgerechten, Voor erbij en Blij einde. Achterin het boek vind je nog een handig register. In totaal telt het boek 224 pagina’s en daarmee talloze recepten. Voor ieder wat wils dus.

Mijn favorieten

Het spreekt voor zich dat ik tijdens het bladeren door kookboeken regelmatig denk “Dat ga ik maken! En die! En deze ook!”. Dit keer was niet anders en heb ik weer een lijstje rijst-favorieten genoteerd:
1. De blije hippie
2. Kokos-rijsthoppers
3. Maak-me-betersoep met kip, noedels, gember & limoen
4. Kipstukken in een knapperig rijstkorstje
5. Bibimbap met rundvlees
6. Angry jerky birds
7. Garnalengumbo met lef
8. Kokosrijst met zoete ui
9. Killerkomkommersalade met wilde rijst
10. Rijstpudding met jeneverbes & lemoncurd

Nu ben ik benieuwd; wat is jouw favoriete recept met rijst? Deel het gerust hieronder in een reactie! En als je het boek koopt (of al hebt gekocht) laat me dan weten wat je ervan vindt. Vind ik leuk! 

Titel: Rijst & Co
Auteur: Nisha Katona
Uitgever: Good Cook
Prijs: € 23,50

Koop bij bol.com

Ben je net als ik dol op mooie kookboeken? Lees dan ook eens mijn kijk op Suqar, Time of Vegan 100

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie