Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Koken met Ellen: rijst met worst
Koken met Ellen: rijst met worst

Koken met Ellen: rijst met worst

Hoi, ik ben Ellen, 36 jaren jong, getrouwd en moeder van twee geweldige bonusdochters en een ondernemende peuterdochter. Aangezien ik fulltime en onregelmatig werk, is het nog wel eens een gedoe om altijd een verantwoorde hap te verzorgen voor de kids. Ik denk dat wij grotendeels iedere dag wel gezond eten. Maar als ik er niet ben en de man thuiskomt met de hongerige dames is er tegen 18.oo uur geen tijd om nog te gaan koken. Dus zorg ik haast altijd dat er iets voor ze klaar staat, zoals deze rijst met worst, of dat ze iets uit de vriezer kunnen halen. 

Dit is zo’n recept dat én gezond, én simpel te maken, én makkelijk in te vriezen is…. En kinderen vinden dit vaak echt onwijs lekker! Eigenlijk hoort er paardenworst in dit recept. Een aantal jaar geleden woonde ik nog in een andere streek waar best veel paardenworst gegeten wordt, maar nu wonende in de randstad blijkt het hier amper te verkrijgen te zijn. Dus heb ik het recept van een vriendin een beetje aangepast.

“Ellen en ik hebben elkaar, inmiddels jaren geleden, leren kennen via Instagram. En diezelfde lieve Ellen deelt nu dus een van haar recepten met ons. Hoe leuk! Doet ze ook gewoon nog even tussen alle drukte van thuis, sporten en werken door. Wist je trouwens dat Ellen op de meldkamer Brandweer werkt? Anyway, mocht je Ellen nog niet volgen dan zou ik dat zeker gaan doen. Anders mis je bijvoorbeeld al die leuke stories met blije Lenna in de hoofdrol.”

Ingrediënten voor rijst met worst:

1 gerookte Gelderse kookworst
1 flinke prei
2 uien
1-2 teentjes knoflook
rijst
Ketjap Manis
Peper en zout
Taugé (is een optie, ik gebruik het nooit omdat de kids dit niet willen)

Dit recept is een beetje koken op gevoel, dus doe vooral de hoeveelheden wat jij denkt wat lekker is, er kan niet zoveel mis gaan 😉

Bereiding van rijst met worst:

1. Zet water op en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snijd de knoflook, prei, ui en worst fijn. Net zo klein of groot als jij en de rest van de eters fijn vinden.

3. Fruit de knoflook en ui in wat olie en voeg daarna de worst toe.

4. Als je denkt dat het goed is, mag de prei erbij. Lekker een beetje roeren en zo wat liefde toevoegen. (Ik laat de kinderen altijd raden welke ingrediënten erin de maaltijd zitten die ik kook. Natuurlijk altijd met een extra ingrediënt: liefde!)

5. Zodra de prei gaar is, doe je er een scheut ketjap naar smaak bij.

6. Maak het mengsel verder op smaak met peper en zout en voeg de rijst toe.

Heerlijk met kroepoek!

Wat denk jij? Zal ik vragen of Ellen vaker een van haar favoriete recepten hier wil delen? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

6 Comments

Geef een antwoord