Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #55 foto

All you can read #55: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #55?

All you can read #55

Vijf dagen op Skye | Carla Laureano

Over Andrea die leeft voor haar baan als hospitality consultant, waarvoor ze heel veel reist. De volgende stap in haar carrière hangt af van een opdracht die ze moet binnenhalen in Schotland of all places. Als blijkt dat het gaat om de beroemde chefkok James, wordt het nog ongemakkelijker. Maar hoe hard ze er allebei ook tegen vechten, geremd door ervaringen uit het verleden, blijken gevoelens andere plannen te hebben… 

Andrea Sullivan is blij met haar baan als hospitality consultant, maar ziet op tegen haar nieuwste opdracht: het binnenhalen van een grote klant in Schotland. Het eiland Skye overtreft al snel haar verwachtingen. Net als de man op wie ze indruk moet maken: James MacDonald.  James is een gepassioneerde kok, maar na zes restaurants, vier kookboeken en een tv-programma, is hij de kritiek die samengaat met het leven als publiek persoon een beetje zat. Andrea en James ontdekken dat God ze uitnodigt voor een dieper leven… en ware liefde. (Bron: Bol.com)

De betoverende antiekzaak | Manuela Inusa

Deel 3 uit de Valerie Lane serie gaat over Ruby. Sinds het overlijden van haar moeder runt ze de antiekwinkel en zorgt ze voor haar vader die behoorlijk in de war is. De winkel loopt helemaal niet goed en Ruby heeft het zwaar met alles. Gelukkig vindt ze steun bij haar vriendinnen in het winkelstraatje én bij dakloze Gary. Dat er dingen moeten veranderen is duidelijk, maar hoe…

In het pittoreske hart van Oxford ligt een klein straatje: Valerie Lane. Hier runnen vijf vriendinnen elk een eigen winkel. In zes boeken volgen we hen terwijl zij lief en leed delen en op zoek gaan naar die dingen die je in geen enkele winkel kunt kopen: liefde en geluk. Ruby restaureert snuisterijen van over de hele wereld en verkoopt ze in de kleine antiekwinkel die ze jaren geleden heeft overgenomen van haar moeder. Hoewel Ruby graag in het verleden hangt, moet ze toegeven dat ze nog een andere droom heeft: haar eigen boekhandel openen. Maar kan ze Valerie Lane en haar vriendinnen zomaar gedag zeggen? (Bron: Bol.com)

Dolci d’amore | Sarah Kate Lynch

Over Lily die in de golfschoen van haar man ontdekt dat hij er een dubbelleven op nahoudt in Italië. Extra verdrietig omdat het tussen hen nooit is gelukt om kinderen te krijgen. Een verdriet dat haar heeft veranderd in een harde zakelijke Lily. In een dronken (en boze) bui besluit ze hem en zijn gezin te zoeken. Eenmaal in Toscane richt het ‘Genootschap van Sokkenstoppende Weduwen’ haar pijlen op Lily. Wat een heerlijk verhaal… Aanrader!

Lily en Daniel lijken gelukkig, maar dan vindt Lily een foto van Daniels andere gezin, dat hij er op na houdt in Italië. Impulsief boekt Lily een reis naar het Toscaanse dorp om hen te vinden. Lily en Daniel lijken gelukkig, maar dan vindt Lily een foto van Daniels andere gezin, dat hij er op na houdt in Italië. Impulsief boekt Lily een reis naar Italië om hen te vinden. In het Toscaanse dorpje Montevedova hebben twaalf oude vrouwtjes het tot hun missie gemaakt om mensen een nieuwe liefde te bezorgen. Als Lily Montevedova in komt rijden, zien de oude vrouwen hun kans schoon om het hart van dorpslieveling Allessandro te lijmen… (Bron: Bol.com)

Eens in je leven | Marijke Vos

Over Holly die na haar wilde jaren de rust heeft gevonden in een baan als lerares en bij haar verloofde John. Wanneer ze in ondertrouw gaan, blijkt er een kink in de kabel te zitten: ze is al getrouwd. Tien jaar geleden trouwde ze voor de lol met Charlie in Vegas. Wisten ze veel dat het om een officieel huwelijk ging. Er zit niets anders op dan met Charlie naar Vegas te reizen om de boel te fixen. Tijd om een en ander onder ogen te zien…

Holly heeft het goed voor elkaar. Ze heeft haar wilde jaren achter zich gelaten en heeft nu een rustig leven als docent beeldende vorming. Bovendien heeft ze sinds een halfjaar ook eindelijk haar geluk in de liefde gevonden: de charmante John, oftewel De Perfecte Verloofde. Er lijkt nog maar één grote uitdaging te zijn: haar excentrieke ouders zo veel mogelijk uit de buurt van haar toekomstige, chique schoonhouders houden. Appeltje-eitje, toch? Totdat de trouwambtenaar een grote verrassing heeft, waardoor alles in haar leven op losse schroeven komt te staan. Want ze blijkt al getrouwd te zijn. Tien jaar geleden, in Las Vegas, met de laatste persoon die ze ooit nog zou willen zien. En nu moet ze terug om dat op te lossen. (Bron: Bol.com)

Een zomer vol verrassingen | Tessa Bailey

Over Piper die leeft voor uiterlijk vertoon. En dat allemaal van de centen van haar stiefvader. Tot ze echt te ver gaat en diezelfde stiefvader haar als straf naar het havenstadje van hun overleden vader stuurt. Hoewel de ontmoeting met stoere schipper Brendan niet direct geslaagd te noemen is, blijkt hij al snel reden te zijn voor Piper om te twijfelen of ze nog wel terug gaat naar L.A. om haar lege bestaan weer op te pakken…

Piper is een hippe, verwende influencer en partygirl. Wanneer een avondje feesten uit de hand loopt en Piper echt in de problemen komt, besluit haar stiefvader dat het genoeg is geweest. Hij vindt dat Piper moet leren wat verantwoordelijkheid is, en hij stuurt haar zonder geld naar een havenstadje om daar de kroeg van haar overleden vader te runnen. Daar ontmoet ze al snel de stugge visser Brendan. Hij weet zeker dat de verwende Piper het ergens anders dan Beverly Hills nog geen week kan uithouden. Oké, hoofdrekenen is niet haar sterkste punt, en ze krijgt jeuk van alleen al het idee in een stapelbed te moeten slapen, maar hoe erg kan het zijn? Westport is een klein stadje en ze komt de norse Brendan overal tegen. Ondanks hun verschillende persoonlijkheden is er een onmiskenbare aantrekkingskracht tussen de twee. Piper wil zich echter concentreren op de bar tot een succes maken. Ze wil namelijk zo snel mogelijk terug naar Los Angeles, en zit niet te wachten op gevoelens voor een man die soms wekenlang op zee is. Maar langzaamaan begint ze te twijfelen of haar toekomst eigenlijk nog wel in LA ligt, of dat Westport en Brendan misschien toch haar hart veroverd hebben.

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie