Wij aten deze gekruide aardappels uit de oven met daarnaast nog wat komkommersla en watermeloen. Geen vlees of vis? Nee. Heerlijk smullen van een typisch gevalletje comfort food dit. Uiteraard kun je er heel goed van alles omheen combineren maar ook solo super lekker.
Als je een liefhebber bent van aardappels uit de oven, kijk dan ook eens naar het recept voor aardappelpartjes uit de oven met chorizo en cheddar. Dit recept maak je ook eenvoudig vegetarisch door vega hamburgers in stukjes te gebruiken in plaats van de chorizo.
Dit heb je nodig voor de gekruide aardappels met munt-yoghurt dressing:
1 kilo kruimige aardappels, gehalveerd
1 snufje cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm
50 gram waterkers, gewassen
olijfolie
zout
Voor de dressing:
100 gram yoghurt
1 eetlepel citroensap
handvol munt, grof gehakt
1 theelepel suiker
zwarte peper
zout
Zo maak je deze aardappels uit de oven:
1. Verwarm de oven voor op 245 graden.
2. Meng de aardappels met een flinke scheut olijfolie, wat zout en alle specerijen en gedroogde kruiden (behalve de munt).
3. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze zo’n 35-40 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
4. Haal ze uit de oven.
5. Maak ondertussen de dressing door de yoghurt, munt, suiker, het citroensap, een klein scheutje olijfolie en wat zout en peper op smaak te mengen.
6. Meng de waterkers door de aardappels en schep vlak voor het serveren wat lepels dressing erover. Zet de rest van de dressing op tafel.
Zoals gezegd aten wij een komkommersalade en watermeloen bij deze gekruide aardappels. Dat is echt een aanrader voor een warme zomerse dag.