Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

WORLD BAKING DAY TOP 10 BAKRECEPTEN

World baking day: top 10 bakrecepten

Geloof het of niet maar het is vandaag toch echt World baking day. En dat op #zondagbakdag! Dat kan ik natuurlijk niet voorbij laten gaan, zonder er aandacht aan te besteden. Dus zocht ik uit wat de top 10 bakrecepten op Pukster.nl is. Als je daar niet voldoende bakinspiratie uit kunt halen, weet ik het ook niet meer. 

Dat dit de top 10 is van de bezoekers van Pukster.nl, wil trouwens niet zeggen dat het ook mijn persoonlijke top 10 is. Het recept (van mijn vader) voor boterkoek staat er bijvoorbeeld niet tussen. Net als de bountybollen en de roomboter kaneelkoekjes. Anyway, kijk me naar de populairste bakrecepten? Ik tel af van 10 naar 1…

TOP 10 BAKRECEPTEN WORLD BAKING DAY

Top 10 bakrecepten:

10. Apfelstrudel: zo maak je ‘m in een handomdraai
Soms heb je gewoon trek in een lekker bakseltje zonder daar uren voor in de keuken te staan. Een apfelstrudel is met dit recept in een handomdraai gemaakt!

9. Appel-rozijnen clafoutis met een vleugje kaneel
Al jaren stond een clafoutis op mijn te-maken-lijstje. Pas geleden was het zover. Check snel het recept voor deze appel-rozijnen clafoutis! Heerlijk als dessert, bolletje ijs ernaast…

8. Goddelijke Double Chocolate Brownies
“Ruilen? Jij een boek ik double chocolate brownies.” Die zin van Laura was de aanleiding om deze goddelijke double chocolate brownies te bakken. Dat ze goddelijk zijn weet ik omdat ik ze toen natuurlijk even heb geproefd. En omdat ik ze daarna nog vaker hebben gebakken. Altijd een succes.

7. Triple chocolate chip cookies om je vingers bij af te likken
Voor deze triple chocolate chip cookies kun je me wakker maken. Goddelijk echt! Zelf maken? Check dan snel het recept, inkopen doen en de keuken in. Je gezin, vrienden, familie, collega’s of wie dan ook zullen je dankbaar zijn.

6. Kaneelsticks: gemak dient de mens
Dat bakken niet ingewikkeld en tijdrovend hoeft te zijn bewijzen deze kaneelsticks wel weer. Met wat bladerdeeg, olie en kaneelsuiker maak je deze koekjes. 

5. Brownie koekjes: lekker in het kwadraat
Chocoholics opgelet: de meeste goddelijke brownie koekjes! Sowieso door de overload aan chocolade, maar ook door de structuur. Ik zeg dat je voor deze echt snel de keuken in wilt!

4. Brosse roomboter citroenkoekjes
Koekjes bakken, ik houd ervan. Deze brosse roomboter citroenkoekjes zijn altijd een succes. Heerlijk bros en fris door het citroen. In no time is het bordje leeg, let maar op.

3. Dit kwarkbol recept staat garant voor een heerlijk weekendbroodje
Toen de man en ik net samenwoonden en we allebei fulltime werkten, deden we vaak op zaterdag boodschappen voor grotendeels de hele week. Daar hoorde ook standaard een bezoek aan de bakker bij. De kwarkbol was een tijdlang ons favoriete weekendbroodje. Met dit recept maak je ‘m zelf en dat is toch wel het allerlekkerst.

2. Appelcake recept om je vingers bij af te likken
Cake is een echte allemansvriend. Bijna iedereen wordt blij van een stuk zelfgebakken cake. En cake is zeer geschikt om los te gaan met variëren. Deze appelcake maakte ik een paar jaar terug voor ons kleine vriendinnetje die tijdens de vakantie jarig was. Nog nooit iemand zo blij zien worden van de mededeling; we hebben een appelcake meegenomen haha.

1. Canadese appeltaart: ons favoriete appeltaart recept
Deze Canadese appeltaart is bij ons thuis favoriet. Een aanrader qua smaak en eenvoudig te bereiden. Lees verder voor het recept en maak hem zelf. Love it! 

Nu snap ik best dat je het niet gaat redden om ze alle tien vandaag te maken deze populaire bakrecepten, maar vertel: wat is jouw persoonlijk top 3? 

Geef een antwoord