Chocoholics opgelet: hieronder vind je het recept voor de meeste goddelijke brownie koekjes! Sowieso door de overload aan chocolade, maar zeker ook door de structuur. Krokant aan de buitenkant en hoe meer je bij het midden komt, hoe smeuïger het koekje wordt.
Je vindt hier op Pukster.nl al de nodige recepten voor brownies en voor koekjes. Dit recept combineert beide heerlijkheden tot een onweerstaanbaar geheel. De hoeveelheid is best fors dus als je 12 koekjes voldoende vindt, halveer je gewoon de hoeveelheden. Maar je bent gewaarschuwd; ze zijn op voor je het in de gaten hebt.
Ingrediënten van deze brownie koekjes:
225 gram roomboter, in blokjes
200 gram pure chocolade, in stukjes
200 gram extra pure chocolade (min. 70% cacao), in stukjes
4 eieren
220 gram suiker
175 gram lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
300 gram bloem, gezeefd
Zo maak je deze browniekoekjes:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
2. Doe de boter en chocoladestukjes in een steelpan en verwarm het geheel al roerend op laag vuur tot je een gesmolten gladde massa hebt.
3. Meng de eieren, suiker, basterdsuiker en vanillesuiker met een garde in een beslagkom.
4. Voeg het chocolademengsel toe en klop het geheel tot een gladde massa.
5. Voeg de bloem toe en meng nog even goed door.
6. Laat het mengsel 1o minuten opstijven in de koelkast.
7. Schep dan steeds met twee eetlepels 6 hoopjes deeg op de bakplaat: zorg voor voldoende tussenruimte want ze lopen uit.
8. Schuif de bakplaten in de oven en bak de brownie koekjes 10-12 minuten, of tot ze stevig aanvoelen.
9. Laat ze 5 minuten afkoelen voor je ze op een taartrooster verder laat afkoelen.
10. Herhaal dit proces nog een keer, tot het deeg op is.
Voor de die hard brownie fans: probeer behalve deze brownie koekjes ook eens de bounty brownies, brownies met stukjes koek, red velvet and white chocolate brownies of double Chocolate Brownies.
2 Comments
Annabel
28 januari 2021 at 20:51Heerlijk recept! Ik kreeg ongeveer 4 bakplaten, 24 koeken er uit.. ?
Pukster
29 januari 2021 at 13:50Ja smullen hè! Verslavend lekker echt.