Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Vrijdag visdag: homemade makreelsalade!
makreelsalade

Vrijdag visdag: homemade makreelsalade!

Lekker hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Dat bewijst het recept voor deze makreelsalade wel. Ik maak ‘m meestal als onderdeel van een snackplank. Of juist op ‘vrijdag visdag’ en dan ga ik ook nog even langs de visboer voor wat kibbeling, garnalen en meer van dat soort lekkers. 

Je kunt voor dit recept uiteraard een hele makreel halen bij de visboer en deze zelf schoonmaken. Makreelfilet van de visboer is een stuk makkelijker. Maar wat echt handig is, is zorgen dat je altijd wat blikjes vis in huis hebt. Zo zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel zonder dat je er eerst voor op pad moet. Ook handig als er onverwacht visite voor de deur staat. Wat toastjes  of een afbakbroodje erbij en borrelen maar.

De ingrediënten van deze makreelsalade:

1 blikje makreel (Princes)
2 theelepels kappertjes
1 eetlepel mayonaise
2 theelepels mierikswortel
sap van een halve limoen
peper
zout

De bereiding van deze makreelsalade:

1. Doe de makreel in een kom en haal met behulp van een vork uit elkaar.

2. Voeg de kappertjes toe.

3. Meng in een ander kommetje de mayonaise met de mierikswortel en het limoensap.

4. Meng alles door elkaar en proef; voeg naar smaak peper en zout toe.

Geniet van de makreelsalade en combineer ‘m zeker eens met homemade zalmsalade, tonijnsalade en tapenade. Smullen!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie