Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Brosse roomboter citroenkoekjes

Brosse roomboter citroenkoekjes

Koekjes bakken, ik houd ervan. Bakken is sowieso een fijne ontspanning temidden van de dagelijkse drukte. Dit keer probeerde ik een nieuw recept: brosse roomboter citroenkoekjes. En met succes want ze waren niet alleen goed gelukt qua vorm en kleur, ze smaakten ook heerlijk. 

Hoewel ik een paar favoriete koekjesrecepten heb, is het leuk om zo nu en dan weer eens een nieuwe toe te voegen aan het repertoire. De roomboter kaneelkoekjes en triple chocolate chip cookies mogen nog steeds met regelmaat op tafel, maar deze brosse roomboter citroenkoekjes zeker net zo. Of eigenlijk alle koekjes toch? Want koekjes zijn lekker! En nee, ik eet ze echt niet allemaal zelf op. De mannen doen gezellig mee en er gaat nog wel eens wat mee naar kantoor of naar de buren. Komt altijd goed.

Ingrediënten van deze brosse roomboter citroenkoekjes:

225 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker
200 gram bloem
50 gram maizena
snufje zeezout
rasp van 1 citroen
zakje vanillesuiker

Bereiding van deze brosse roomboter citroenkoekjes:

1. Verwarm de oven op 160 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.

2. Klop de boter met de poedersuiker romig.

3. Zeef de bloem met de maizena boven het botermengsel en voeg het zout en de citroenrasp toe.

4. Meng het geheel met blote handen tot een luchtig deeg en vorm een bal.

5. Pak de bal deeg in met plasticfolie en leg 15-30 minuten in de koelkast.

6. Haal het deeg uit de koelkast en draai kleine balletjes die je platdrukt op de bakplaat. Laat voldoende tussenruimte want ze lopen uit. Ik kon 9 koekjes per plaat kwijt.

7. Bak de koekjes zo’n 15-20 minuten tot ze goudgeel zijn.

8. Haal ze voorzichtig met een pannenkoekmes of kaasschaaf van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.

9. Herhaal dit net zo lang tot het deeg op is.

En, ga jij nu ook gelijk de keuken in om brosse roomboter citroenkoekjes te bakken? En ik ben heel benieuwd: wat is jouw favoriete koekjesrecept? Let me know! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

3 Comments

Geef een reactie