Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Bladerdeeg Kaneelsticks

Kaneelsticks: gemak dient de mens

Dat bakken niet ingewikkeld en tijdrovend hoeft te zijn bewijzen deze kaneelsticks wel weer. Ik had wat bladerdeeg over van een hartige banketstaaf. Samen met wat olie en kaneelsuiker werd dit dus een lekker koekje. De kaneelsticks komen hier sindsdien regelmatig voorbij. 

Wat bladerdeeg nu precies is? Wikipedia zegt dit erover:

Bladerdeeg (ook wel bladdeeg of korstdeeg genoemd) is een product dat bestaat uit dunne lapjes deeg. Bladerdeeg is een zogenaamd “getoerd deeg”. Dit wil zeggen dat het gemaakt is door telkens een laag vet (toereerboter/toereermargarine) op een laag deeg aan te brengen, en het vervolgens te vouwen en uit te walsen. Dit wordt in bakkersjargon dan ook “toeren” genoemd.

Ingrediënten voor 15 kaneelsticks:

5 velletjes bladerdeeg (roomboter is het lekkerst)
suiker
kaneel
olijfolie

Bereiding van deze kaneelsticks:

1. Ontdooi de velletjes bladerdeeg.

2. Verwarm de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking van het bladerdeeg.

3. Bekleed een bakplaat met bakpapier

4. Meng in een kommetje de suiker met kaneel naar smaak.

5. Doe wat olie in een kommetje.

6. Snijd de velletjes bladerdeeg allemaal in drie repen en leg deze op de bakplaat.

7. Bestrijk de repen bladerdeeg licht met olie.

8. Bestrooi vervolgens met de kaneelsuiker.

9. Afbakken in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking en ze mooi bol staan en goudbruin zijn.

10. Laat de kaneelsticks afkoelen op een rooster.

Deze kaneelsticks zijn super snel te maken en daarmee ideaal als er onverwacht visite voor de deur staat of als je ineens lekkere trek hebt. Zorg dus dat er altijd een pakje bladerdeeg in je vriezer ligt. Geniet ervan!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

One Comment

Geef een reactie