Ben jij een echte appeltaartfan? Heb je dan al eens Canadese appeltaart geprobeerd? Deze is zó lekker. Grote broer vraagt standaard op zijn verjaardag om deze taart. En ik snap dat. Hij is en blijft heerlijk! En ook nog eens super eenvoudig klaar te maken, zonder dat je volop met je handen in het deeg hoeft.
Ik was ooit op zoek naar een recept voor appeltaart met havermout. Wij zijn nu eenmaal havermout liefhebbers. Ik koos dit recept voor Canadese appeltaart en het resultaat werd met luid gejuich beloond. De combinatie van de havermout en de bruine suiker zorgen voor een verrukkelijke bodem en crunchy bovenkant. O en dit kruimeldeeg kun je ook heel goed gebruiken voor een apple crumble. Goddelijk!
Heb je de recepten voor appelcake en appelkoeken ook al gezien?
Ingrediënten voor deze Canadese appeltaart:
200 gram (room)boter
100 gram havermout
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram bruine basterdsuiker
4 goudrenetten
0,5 theelepel kaneelpoeder
snufje zout
Bereiding van deze Canadese appeltaart:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de appels en snij ze in blokjes.
3. Meng ze in een kom met de kaneel.
4. Laat de boter in een pannetje langzaam smelten.
5. Meng in een andere kom de overige ingrediënten en roer daar de gesmolten boter doorheen met een vork tot een kruimeldeeg ontstaat.
6. Bekleed een springvorm (24 centimeter) met bakpapier en druk 2/3 van het deeg op de bodem plat.
7. Druk de zijkanten iets omhoog tot een klein opstaand randje.
8. Verdeel de appelstukjes over de bodem en als laatste het overgebleven kruimeldeeg er bovenop.
9. Zet de Canadese appeltaart een uur in de oven, laat `m afkoelen en geniet!
Tip: als je de hoeveelheden van dit recept voor Canadese appeltaart verdubbeld, kun je een bakplaat vol maken. Handig als je veel bezoek verwacht of wilt trakteren of gewoon als je heeeel veel trek in appeltaart hebt 😉
TIP!
Wil je dit recept opslaan zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Pin dan nu deze foto op een van je Pinterest-borden. |
![]() |
7 Comments
Gerda
6 mei 2019 at 19:13Hoe groot is de bakvorm die je hiervoor gebruikt?
Pukster
6 mei 2019 at 19:19Ik gebruik altijd een springvorm van 24 cm.
Patricia
24 september 2019 at 00:12Deze ga ik aankomend weekend maken. Van de havermout gebruik je de grove of fijne variant?
Pukster
24 september 2019 at 07:18Voor de Canadese appeltaart gebruik ik meestal de havermout van Quaker. Heerlijk resultaat! Succes met bakken en laat je weten of het een succes is?
Anne
1 mei 2020 at 14:11Misschien de afmeting van de vorm er toch even in de tekst bijzetten? Nu heb ik maar gegokt wat ‘ruim’ zou moeten zijn en een doorsnede van 26 gebruikt. Dan kom je dus naar mijn mening kruimels te kort bovenop 😬
De comments zijn namelijk niet automatisch zichtbaar op mijn telefoon
Pukster
1 mei 2020 at 14:35Ik gebruik meestal 24, dat gaat het beste. Ik zal het toevoegen aan de beschrijving!
Pingback:
27 november 2020 at 20:21