Ben jij een echte appeltaartfan? Heb je dan al eens Canadese appeltaart geprobeerd? Deze is zó lekker. Grote broer vraagt standaard op zijn verjaardag om deze taart. En ik snap dat. Hij is en blijft heerlijk! En ook nog eens super eenvoudig klaar te maken, zonder dat je volop met je handen in het deeg hoeft.
Ik was ooit op zoek naar een recept voor appeltaart met havermout. Wij zijn nu eenmaal havermout liefhebbers. Ik koos dit recept voor Canadese appeltaart en het resultaat werd met luid gejuich beloond. De combinatie van de havermout en de bruine suiker zorgen voor een verrukkelijke bodem en crunchy bovenkant. O en dit kruimeldeeg kun je ook heel goed gebruiken voor een apple crumble. Goddelijk!
Heb je de recepten voor appelcake en appelkoeken ook al gezien?
Ingrediënten voor deze Canadese appeltaart:
200 gram (room)boter
100 gram havermout
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram bruine basterdsuiker
4 goudrenetten
0,5 theelepel kaneelpoeder
snufje zout
Bereiding van deze Canadese appeltaart:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de appels en snij ze in blokjes.
3. Meng ze in een kom met de kaneel.
4. Laat de boter in een pannetje langzaam smelten.
5. Meng in een andere kom de overige ingrediënten en roer daar de gesmolten boter doorheen met een vork tot een kruimeldeeg ontstaat.
6. Bekleed een springvorm (24 centimeter) met bakpapier en druk 2/3 van het deeg op de bodem plat.
7. Druk de zijkanten iets omhoog tot een klein opstaand randje.
8. Verdeel de appelstukjes over de bodem en als laatste het overgebleven kruimeldeeg er bovenop.
9. Zet de Canadese appeltaart een uur in de oven, laat `m afkoelen en geniet!
Tip: als je de hoeveelheden van dit recept voor Canadese appeltaart verdubbeld, kun je een bakplaat vol maken. Handig als je veel bezoek verwacht of wilt trakteren of gewoon als je heeeel veel trek in appeltaart hebt 😉
TIP!
Wil je dit recept opslaan zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Pin dan nu deze foto op een van je Pinterest-borden. |
23 Comments
Gerda
6 mei 2019 at 19:13Hoe groot is de bakvorm die je hiervoor gebruikt?
Pukster
6 mei 2019 at 19:19Ik gebruik altijd een springvorm van 24 cm.
Patricia
24 september 2019 at 00:12Deze ga ik aankomend weekend maken. Van de havermout gebruik je de grove of fijne variant?
Pukster
24 september 2019 at 07:18Voor de Canadese appeltaart gebruik ik meestal de havermout van Quaker. Heerlijk resultaat! Succes met bakken en laat je weten of het een succes is?
Anne
1 mei 2020 at 14:11Misschien de afmeting van de vorm er toch even in de tekst bijzetten? Nu heb ik maar gegokt wat ‘ruim’ zou moeten zijn en een doorsnede van 26 gebruikt. Dan kom je dus naar mijn mening kruimels te kort bovenop ?
De comments zijn namelijk niet automatisch zichtbaar op mijn telefoon
Pukster
1 mei 2020 at 14:35Ik gebruik meestal 24, dat gaat het beste. Ik zal het toevoegen aan de beschrijving!
Wen
11 september 2021 at 18:09Ik heb geprobeerd de grote versie te maken, dus op de bakplaat: hele onderkant verbrand…… Hoe kan dat? Of moet ie dan minder lang?
Pukster
11 september 2021 at 20:46Ai… wat jammer! Ik weet natuurlijk niet welk formaat bakplaat je hebt gebruikt, maar als de hoogte van de taart gelijk is aan die van een taart in de springvorm van 24 cm zou je dezelfde tijd kunnen aanhouden. Als de taart minder hoog uitviel op je bakplaat, dan zou je logischerwijs een kortere baktijd moeten aanhouden.
Pingback:
27 november 2020 at 20:21Els van Petersen-Lubbers
25 juni 2021 at 13:05Ik maak vaak verschillende appeltaarten, maar deze canadese is veruit favoriet. Zo klaar! Smullen maar!
Wij vinden echter de appeltaart na 2 dagen nog lekkerder!
Pukster
25 juni 2021 at 14:04Echt hè, hier ook nog steeds een favorietje hoor!
Wil
3 april 2022 at 16:49Deze appeltaart is zo ontzettend goed dat ik ‘m ook voor mijn werk maak, echter in de glutenvrije uitvoering. We serveren ‘m vaak als onderdeel van de glutenvrije high tea of als punt wanneer een glutenvrije klant iets lekkers wilt. We krijgen er na het nuttigen ervan bijna altijd een enthousiaste reactie op! 🙂
Pukster
3 april 2022 at 19:40Nou wat leuk! De Canadese appeltaart blijft hier ook favoriet hoor en komt regelmatig voorbij. Waar werk je? #nieuwsgierig
Wil
2 juli 2022 at 17:04Bij een museum in Delft, tevens producent van het Delftsblauwe aardewerk. Ik heb je site al een paar keer doorgegeven.
Pukster
3 juli 2022 at 15:48Dat is een leuke werkplek zeg!
Loes van Santvoort
7 oktober 2022 at 10:44Hij is heerlijk!, ik heb hem inderdaad bij Wil in het museum voor het eerst gegeten, sindsdien heel vaak gegeten 🙂
Wil
12 december 2022 at 16:00Haha, wat leuk! Ben blij dat je die kruimelappelpunt lekker vond!
Wil
2 augustus 2022 at 09:13Haha, zeer zeker!
Marian
9 maart 2023 at 16:19Was erg lekker ,ik ga hem nu op de bakplaat maken ,gebruik je hete lucht ,of boven en onder warmte ?
Marian
Pukster
10 maart 2023 at 09:38Ik gebruik altijd de heteluchtstand.
Hilde Konings
25 november 2023 at 10:46Al diverse keren gemaakt. Heerlijke appeltaart.
Truus Visser
2 februari 2024 at 20:40Wat een heerlijke appeltaart zeg! Mijn man is behoorlijk kieskeurig, maar deze vindt hij heerlijk!!
Pukster
2 februari 2024 at 21:33Nou wat leuk! En ik snap dat 🤗