Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Mierzoete Sinterklaas hapjesplank foto

Mierzoete Sinterklaas hapjesplank

Het ‘heerlijke avondje’ vraag om heel veel zoetigheid toch? Terwijl de spanning oploopt naar hét moment dat de cadeautjes kunnen worden uitgepakt, geniet je gezellig met vrienden en familie van een mierzoete Sinterklaas hapjesplank. Zorg voor een grote pot thee, verse koffie en/of warme chocolademelk en iedereen is intens gelukkig. 

Je kunt ervoor kiezen om zo’n hapjesplank te vullen met alleen maar kant-en-klaar lekkers, een combinatie van zelfgemaakt en ‘zelf gekocht’ of echt alles zelf maken. Net waar je zin in en tijd voor hebt. Kun je wel wat inspiratie gebruiken als het gaat om het vullen van zo’n plank? Lees maar mee.

Fan van hapjesplanken? Check dan zeker ook de vis borrelplank! 

Sinterklaas recepten

Wat kan er nog meer op de Sinterklaas hapjesplank:

  • Chocoladeletters
  • Marsepein
  • Schuimpjes
  • Banketletter
  • Borstplaat
  • Taaitaai
  • Chocolademunten

Liever ook wat gezonde hapjes erbij? Leg er gepelde mandarijnen bij, druiven, dadels, noten…

Afhankelijk van hoeveel mensen je van de Sinterklaas hapjesplank wil laten smullen, kun je er zoveel (of zo weinig) op leggen als je denkt dat nodig is. Zo’n plank is ook een fantastisch ’toetje’ op pakjesavond! Stuur je me een foto van jouw plank? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie