Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Ruige Kost Paskal en Edwin jammen in de keuken foto

Ruige kost | Paskal Jakobsen en Edwin Vinke

Paskal Jakobsen kennen we allemaal vooral als zanger van de band BLØF. In dit boek bundelen Paskal en sterrenchef Edwin de krachten. Het resultaat is een boek dat net iets meer heeft dan alleen een kookboek vol recepten. Het krijgt een mooi plekje in mijn boekenkast!

Keukenvrienden en levensgenieters Paskal en Edwin delen in ‘Ruige kost’ hun favoriete en succesvolle recepten. Waar Edwin verrijkt wordt door de muzikaliteit van Paskal, leert Paskal van Edwin te proeven en te beleven in de keuken. De gerechten en ingrediënten zijn geïnspireerd op hun reizen en hun liefde voor Zeeland. (Bron: omslag)

Banner Ruige kost

“Vaak denk ik bij een prachtig bord in een goed restaurant: dat kan ik nooit. Toch zie ik dan een uitdaging en blijf ik proberen. Vaak genoeg verras ik mezelf dan weer, met een goed uitgevoerd recept uit een kookboek of door te experimenteren. Bijna iedereen kan koken. Het is als met zo veel dingen: gewoon doen!” – Paskal

Wat je kunt verwachten van Ruige kost

ruige kost omslag‘Ruige kost’ telt maar liefst 223 pagina’s en talloze recepten met prachtige foto’s, die overzichtelijk zijn onderverdeeld. Na een praktische inhoudsopgave, een voorwoord van Paskal en een van Edwin vind je de hoofdstukken Sauzen, Bites, Vega, Vis, Vlees en Desserts. Achterin het boek vind je nog een register. Tussen de recepten door vind je regelmatig sfeerbeelden uit het leven van de mannen en persoonlijke verhalen die het boek ook leuk maken om van voor tot achteren door te lezen. Je komt ook regelmatig een persoonlijke toevoeging van Paskal en/of Edwin tegen bij een recept. Leuk gedaan!

Mijn favorieten

Er kwamen genoeg lekkere recepten van Paskal en Edwin voorbij in dit mooie kookboek. Zoals gebruikelijk maakte ik dus weer een lijstje met 10 favorieten:
1. Pik in ’t potje
2. Provencaalse vis-vleesburger
3. Oosterschelde tom yum
4. Garnalenspringrolls
5. Burrito chili con carne
6. Pulled pork sandwich
7. Penne di pasquale
8. Arretjescake
9. Appel-peer-tarte tatin
10. Pain perdu

Dit boek van Paskal en Edwin is goed gelukt. Hoewel niet alle recepten me direct aanspreken, maar dat is eigenlijk nooit het geval, kwam er weer genoeg lekkers voorbij zoals je ook in het lijstje met mijn favorieten kunt zien.

 

(Dit blog bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord