Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Rocky Road: een heerlijke overdosis aan zoetigheid
Rocky Road foto

Rocky Road: een heerlijke overdosis aan zoetigheid

Rocky road maakte ik voor het eerst rond Sinterklaas. Een overdosis aan zoetigheid hoort ten slotte bij pakjesavond. Dus ging ik in de weer met witte chocolade, schuimpjes, kruidnoten en meer lekkers. Inmiddels zijn er al veel varianten voorbij gekomen. Er komt geen oven aan te pas dus een kind kan de was doen. Lees je mee hoe? 

Ingrediënten voor deze rocky road:

Rocky Road receptDe basis bestaat uit 5 repen witte chocolade (375 gram) en de vulling kan van alles zijn. Ik gebruikte voor deze rocky road bijvoorbeeld schuimpjes, bitterkoekjes, mini marshmallows en Tony’s Chocolonely salted caramel. Je kunt ook kiezen voor tumtum, stroopwafel, nougat, pretzels, noten enzovoort. Overigens kun je in plaats van witte chocolade als basis ook melkchocolade, pure chocolade of een combi gebruiken.

Verder maak ik rocky road vaak in een wegwerpvorm, zodat het gelijk een leuk cadeautje is om mee te nemen als je op visite gaat. Je kunt ook een cakevorm gebruiken. Hoe dan ook, even bekleden met bakpapier en nadat de rocky road hard is, weer verwijderen.

Bereiding van deze rocky road:

1. Snijd de vulling waar nodig kleiner. Houd een deel van de vulling heel om de bovenkant mee te decoreren. Als je ook stukjes chocolade wil toevoegen; niet als vulling gebruiken omdat deze zal smelten.

2. Smelt de witte chocolade au bain marie (laagje water in een steelpan aan de kook brengen, schaal met chocolade erboven hangen en roeren).

3. Mix de vulling en leg deze op de bodem van de vorm.

4. Schenk de gesmolten witte chocolade over de vulling.

5. Verdeel de achtergehouden decoratie over de bovenkant van de rocky road en duw licht in de massa zodat ze vastzitten als de rocky road hard geworden is.

6. Laat de rocky road even op het aanrecht afkoelen en dek daarna af met huishoudfolie.

7. Zet de rocky road in de koelkast en laat hard worden. Neem hier ruim de tijd voor. Bijvoorbeeld ’s avonds maken voor de volgende dag.

Toen wij deze rocky road een keer als cadeautje meenamen toen we op visite gingen, kreeg hij de naam snoepjestaart. Ze hadden nog nooit van rocky road gehoord en eigenlijk is dat ook een heel goede naam. 

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie