Langzaam maar zeker komen we steeds dichter in de buurt van de feestdagen. En wat past daar nu beter bij dan speculaas? Juist. Ik ging de keuken in en maakte deze crunchy speculaasmuffins. Niet alleen ging het hele huis heerlijk ruiken, maar het proeven was ook een feest. Super lekker en een echt aanrader. Kop warme choco, koffie of thee erbij en genieten maar!
Ik deed het beslag in muffinvormpjes maar als je liever een grote cake hebt kan dat ook goed. Gebruik dan bij voorkeur een (met bakpapier beklede) brownievorm, zodat je mooie vierkante stukken kunt snijden. En qua bereidingstijd heb je uiteraard ook langer nodig; tussen de 30 en 40 minuten.
Ingrediënten:
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram donkere basterdsuiker
200 gram roomboter, op kamertemperatuur
4 eieren
snufje zout
175 gram schuddebuikjes (of stukjes speculaas)
muffinvorm voor 12 muffins, bekleed met papieren vormpjes
poedersuiker
Zo maak je deze crunchy speculaasmuffins:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Doe de boter met de suiker in een beslagkom en mix tot een romige massa.
3. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds goed door.
4. Voeg het snufje zout en zelfrijzend bakmeel toe en meng met een spatel tot een beslag.
5. Doe 2/3 van de schuddebuikjes bij het beslag en roer nog even door.
6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bestrooi met de overgebleven schuddebuikjes.
6. Bak de muffins in zo’n 20 minuten gaar. Test met een satéprikker of ze gaar zijn.
7. Laat de muffins afkoelen op een taartrooster en bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.
En, loopt het water je nu al in de mond? Snel de keuken in dan en zelf deze crunchy speculaasmuffins bakken! O en als je speculaas-fan bent dan zou ik ook eens kijken naar de recepten voor (goddelijk) gevuld speculaas en speculaasbrokken.