Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Kruidnoten recept? Dit recept is hier vaste prik rond Sinterklaas
kruidnoten in pot

Kruidnoten recept? Dit recept is hier vaste prik rond Sinterklaas

“Vol verwachting klopt ons hart…” Volgende week zaterdag is het zover, dan komt de Sint weer naar Nederland. Hoogste tijd om te gaan proefdraaien met kruidnoten. Hoewel de meeste kruidnotenbakkers koekkruiden gebruiken wijk ik daar vanaf. Gewoon, omdat ik dit kruidnoten recept super lekker vind. En ik ben niet de enige….

Koekkruiden bevatten meestal nootmuskaat en ik ben daar niet zo’n fan van in baksels. Vind het al snel te overheersend of te scherp. In mijn kruidnoten recepten vind je dan ook alleen maar kaneel en gember. Geloof me, je zult verbaasd zijn hoe lekker de kruidnoten smaken. Uiteraard kun je altijd kiezen voor koekkruiden als je dat lekkerder vindt. Het recept verandert er verder niet door. Aan de slag!

Ingrediënten voor dit kruidnoten recept

150 gram roomboter
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram bruine basterdsuiker
7 gram kaneel
3 gram gember
± 4 eetlepels melk
snufje zout

Bereiding van dit kruidnoten recept

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

2. Kneed alle ingrediënten behalve de melk door elkaar.

3. Voeg nu lepel voor lepel wat melk toe, totdat het een soepel deeg wordt.

4.  Maak kleine balletjes van het deeg die je op de bakplaat iets platdrukt.

5. Bak de kruidnoten in zo’n 15 minuten gaar en lichtbruin.

6. Volledig laten afkoelen op een rooster en dan in een luchtdichte trommel/doos bewaren. Als dat lukt….

Ik ben benieuwd hoe vaak jij dit kruidnoten recept gaat maken tijdens de komende Sinterklaasperiode. Hier in ieder geval regelmatig. Veel plezier de komende weken met alles rondom de Sint! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord