Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

3x Bazaar

Boekentip: Bazaar | Sabrina Ghayour

Liefhebbers die Sabrina Ghayour al langer volgen weten dat Bazaar het vierde boek is van haar hand. Maar of je ze nu allemaal al kent of dat dit het eerste boek is dat je van Sabrina in handen krijgt: het is een boek dat een plekje in je keuken verdient. Of je nu wel of (tot nu toe) niet vegetarisch eet! Lees je mee? 

Vegetarische gerechten vol Midden-Oosterse smaken, geschikt voor iedere gelegenheid. Dat is kort samengevat wat je kunt verwachten van Bazaar. Met Bazaar bewijst Sabrina dat vegetarisch koken niet moeilijk en voor iedereen haalbaar is. Het boek bevat prachtige vegetarische gerechten die zorgen voor voldoende smaak en kleur op tafel.

Over Sabrina Ghayour

Sabrina Ghayour brak internationaal door met haar boek Persiana en gaat sindsdien door het leven als ‘the golden girl of Persian cookery’. Opvolgend verschenen de succestitels Sirocco en Feasts en ze is regelmatig te zien in diverse kookprogramma’s op de BBC en Channel 4. Ze geeft daarnaast kookworkshops en kookt in pop-up restaurants. Sabrina is geboren in Teheran en verhuisde na het begin van de Iraanse revolutie met haar familie naar Groot- Brittannië.

Wat je kunt verwachten van Bazaar

Bazaar_3DJe kunt rekenen op een boek vol prachtige foto’s waarvan het water je zeker weten in de mond loopt. De recepten zijn overzichtelijk  onderverdeeld in de hoofdstukken Lichte bites & gerechten om te delen, Eieren & zuivel, Soepen & andere troostrijke kommen, Deegwaren, Salades voor alle seizoenen, Heerlijke hoofdgerechten, Voedsel uit de voorraadkast, Buitengewone bijgerechten en Zoete lekkernijen. Achterin het boek vind je nog een handig register en dankwoord.

Sabrina Ghayour’s Midden-Oosterse recepten zijn zo vol van smaak en zonder gedoe. Het maakt met heel, heel gelukkig. | Nigella Lawson

Mijn favorieten

Het spreekt voor zich dat ik tijdens het bladeren door kookboeken regelmatig denk “Dat ga ik maken! En die! En deze ook!”. Dit keer was niet anders en heb ik weer een lijstje favorieten genoteerd:
1. Gevulde aardappelschillen met feta & lente-ui
2. Geitenkaasbombe met granaatappelpitjes
3. Bastilla met geroosterde groenten
4. Perzische zoete saffraanbroodjes
5. Geitenkaassalade met bramen, rode biet en za’atar
6. Rijstsalade met flespompoen en granaatappel
7.  Kruidige aardappel-ricottadumplings
8. Macaroni uit de oven
9. Kruidige zoete aardappel & ui
10. No-bake cheesecake met frambozen & mascarpone

Eet je toch graag een stukje vlees of vis? Ook dan kun je voldoende recepten vinden in Bazaar; bijgerechten en gerechten die je eenvoudig omtovert.

Titel: Bazaar
Auteur: Sabrina Ghayour
Uitgever: Good Cook
Prijs: € 25,95

Koop bij bol.com

Ben je net als ik dol op mooie kookboeken? Lees dan ook eens mijn kijk op Suqar, Time of Vegan 100

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord