Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Pinspiratie: de leukste gezonde traktaties
pinspiratie: gezonde traktaties

Pinspiratie: de leukste gezonde traktaties

Zijn jullie ook fan van Pinterest? Heerlijk van alles en nog wat pinnen op je keurig per onderwerp gesorteerde borden. En niet zelden is al dat pinnen een bron van inspiratie. Voor je interieur, outfit, kapsel, tuin én voor nieuwe recepten. Ik hou ervan en besloot om hier regelmatig onder de noemer ‘pinspiratie’ te delen wat ik zoal tegenkom en de moeite waard vind om te pinnen. Dit keer een selectie van de leukste gezonde traktaties

Het leed dat trakterende kinderen heet… Iedere ouder kent het fenomeen. De een maakt zich niet druk en geeft een grote verpakking uitdeelzakjes chips mee, de ander is weken van tevoren al aan het knutselen en alles daar tussenin. Persoonlijk heb ik niet zoveel met kant-en-klare toestanden uit de supermarkt zoals snoep en cakejes met smarties. Ik bak meestal iets maar gezonde traktaties kunnen ook een groot succes zijn. Pinterest levert het bewijs.

pinspiratie: gezonde traktaties

De leukste gezonde traktaties

1. Persoonlijk vind ik het briljant gevonden: appel mummies. En vrij eenvoudig te maken ook dus ideaal als je agenda uitpuilt en de traktaties (keer een stuk of 30) nog op de avond ervoor gemaakt moeten worden.

2. Deze banana pops zien er heerlijk uit. Een traktatie die wel uit de categorie maken en opeten komt als ik het zo zie dus dat betekent vroeg opstaan….

3. Een middagje rijgen en jouw zoon of dochter kan de volgende dag trakteren op deze super leuke druivenrupsen. Succes gegarandeerd.

4. Hoe leuk zijn deze appelautootjes met druivenwielen! En die vlaggetjes, daar kun je je natuurlijk helemaal op uitleven of gewoon kant-en-klare vlaggetjes voor gebruiken.

5. Deze silly apple bites zijn best een werkje maar het resultaat is geweldig. Stel je voor een mega schaal vol met appelmonsters. Leuk!

6. Met een koekjes uitsteker in hartjesvorm, en een paar watermeloenen, die nu weer in de winkels liggen, maak je deze watermelon heart pops. Met wat washi tape kun je de stokjes versieren.

De broers zijn in december jarig dus ik kan nog even nadenken. Welke van deze gezonde traktaties kies jij?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord