Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Lunchtip! Kleurrijke tomatensalade met brood #5XLKKRDR
kleurrijke tomatensalade

Lunchtip! Kleurrijke tomatensalade met brood #5XLKKRDR

Week 2 van de 5x LKKRDR challenge van Ekoplaza! Uit de 5 producten die ik meekrijg moet ik er iedere keer minimaal 2 kiezen om een recept mee te bedenken, maken en delen. En dat is weer gelukt, hoewel het best even denken was. Resultaat is een smakelijke kleurrijke tomatensalade die, samen met een dikke plak goed brood met pesto, garant staat voor een echte verwen-lunch .  

Wat zit er in het 5x LKKRDR pakket van deze week?

1. Amandeldrink van Provamel: deze amandeldrink wordt volledig CO2-neutraal geproduceerd, fijn voor de planeet! Een ook fijn, hij is ongezoet. Daar weten wij wel raad mee hier thuis.

2. Kombucha van Karma: kombucha is een gefermenteerde drank van thee en suiker. Heb jij het al eens gedronken? Ik niet en als thee-liefhebber ben ik dus nieuwsgierig…

3. Brood! La Casonette is een licht meerzaden brood en kreeg ik nog warm van de oven en ongesneden mee. Niks lekkerder dan de geur van vers gebakken brood van goede kwaliteit. Perfect voor deze lunchtip!

4. Wilde tomaatjes: deze kleurrijke Demeter tomaatjes komen uit eigen land en zitten vormen dus de basis voor dit recept voor kleurrijke tomatensalade.

5. Cashew snack: een portie geroosterde cashewnoten met tamari saus. Dat kan zomaar eens een prima combinatie zijn met de kombucha…

Alle vijf de producten zijn deze week in de aanbieding bij Ekoplaza!

De ingrediënten van deze kleurrijke tomatensalade

200 gram wilde tomaatjes (Ekoplaza)
1 lente-uitje
8 blaadjes basilicum
1 dikke snee La Casonette (Ekoplaza)
1 eetlepel pesto

Uit de voorraadkast:
balsamicoazijn
zwarte peper
zout

De bereiding van deze kleurrijke tomatensalade

1. Was de tomaatjes, halveer ze en doe ze in een schaaltje.

2. Verwijder het onderste en bovenste deel van het lente-uitje en snijd in dunne ringetjes en voeg toe.

3. Snijd de basilicumblaadjes fijn en voeg toe.

4. Bestrooi met vers gemalen zwarte peper en wat zout.

5. Voeg een scheutje balsamicoazijn toe en schep de tomatensalade om.

6. Rooster een dikke plak La Casonette brood en besmeer met pesto.

7. Leg het brood op een bord of plank en zet het schaaltje met de tomatensalade erbij. Eet lekker!

Lekker hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Deze kleurrijke tomatensalade is heerlijk met slechts een paar ingrediënten. Behalve met brood als lunch, kun je de tomatensalade ook prima als bijgerecht gebruiken. Tijdens de BBQ bijvoorbeeld. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord