Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

cadeautjes voor juf

Einde schooljaar: cadeautjes voor juf/meester

Het schooljaar zit er alweer bijna op en dat betekent dat de einde-schooljaar-drukte ook langzaam op gang komt. En daarmee bedoel ik dingen als picknick’s/high tea’s/lunches met de klas, knutsels die namens de groep gemaakt worden, talloze verjaardagsfeestjes (want in de vakantie jarig) en natuurlijk de cadeautjes voor juf (of meester).Ā 

Ik ben jarenlang groepsouder geweest voor de klas van grote broer op de basisschool (hij zit inmiddels in de 1e klas van de middelbare school). En als groepsouder hoort het er min of meer bij dat je namens de groep een leuk eind van het schooljaar bedenkt. Wij kozen altijd een middag in de laatste schoolweek om met elkaar een veldje of speeltuin op te zoeken en daar kwamen dan ook de nodige ouders naartoe. Uiteraard met lekkers en een gezamenlijk cadeautje voor de leerkracht. Kortom, ervaring genoeg zeg maar…

6x cadeautjes voor juf/meester

1. Ok, het is even een klusje maar hoe leuk is het om juf een doosje vol theezakjes met eigen label te geven. Althans, als je een juf hebt die graag thee drinkt natuurlijk. Leuke gepersonaliseerde theemok erbij en juf is blij! Als je het als groepscadeau wil geven, kan ieder kind een paar theezakjes labelen.

2. Ik liet grote broer ook een keer twee wijnkistjes (want twee juffen), met twee compartimenten, beschilderen. De ene kant vulden we met waxinelichtjes en in het andere deel stopten we een set waxineglaasjes. Juf gaf jaren later aan de kist nog steeds te gebruiken als opslag voor de waxinelichtjes. Als je het als groepscadeau wil geven kun je de kinderen allemaal hun naam op de kist laten schrijven/verven.

3. Ik ontving pas dit leuke Pukster-kookschort. Ook een super leuk idee als je een kook- en/of bakgrage leerkracht hebt dit jaar. Kies een passende tekst en je geeft een geweldige blijvende herinnering cadeau. Als je het als groepscadeau wil geven kun je er, afhankelijk van het budget, nog pannenlappen, spatels en andere kook- en bakbenodigdheden bij doen.

4. We maakten met de groep ook een paar keer een kookboek. Ieder kind stuurde mij een recept met foto’s en een groet voor de leerkracht. Die verzamelde ik allemaal in een kookboek via Albelli. Voorin een dankwoord voor de leerkracht namens alle kinderen en ouders en een ontroerde juf was het resultaat.

5. Een leerkracht heeft nooit voldoende pennen, potloden en stiften. Dus liet ik alle kinderen uit de klas een pen/potlood/stift meenemen, voorzien van een label met een groet voor de juf/meesters (ja drie dat jaar). Ondertussen zorgde ik voor een blik waarop iedereen zijn/haar naam kon schrijven. Een zeer geslaagd groepscadeau, zeker als je ook nog voor een pennenhouder met opdruk kiest!

6. De hammamdoek die kleine broer in de kleutergroep gaf was ook een succes trouwens. Als groepscadeau is een gepersonaliseerd badlaken super leuk. Doe er een tijdschrift en zonnebrand bij en juf is klaar voor de vakantie.

En, heb ik je aan inspiratie geholpen voor de cadeautjes voor juf/meester dit schooljaar? Wij hebben alweer een cadeautje voor de juffen van kleine broer in gedachten. Wordt vervolgd…

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

16 Comments

Geef een antwoord