Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

vegan 100 gaz oakley

Vegan 100 | Gaz Oakley

Wij zijn al een tijdje aan het minderen met vlees en eten dus vaker plantaardig. En dat bevalt echt prima. Over het algemeen is een plantaardige avondmaaltijd bijvoorbeeld een stuk lichter verteerbaar. Dat is sowieso heel fijn, maar zeker als je nog wilt sporten. Een ander voordeel: de vleesindustrie is zo bizar dat het fijn is om daar omheen te kunnen. 

En toch vind ik het soms ingewikkeld. De recepten met vlees zitten al zo lang in je systeem dat je bij drukte of gebrek aan inspiratie gewoon weer vlees toevoegt aan de maaltijd. Dat moet anders kunnen natuurlijk. Helemaal vegan zie ik mezelf nog niet zo snel worden, maar wie weet brengt dit boek daar wel verandering in…

Over Gaz Oakley

gaz oakleyGaz Oakley kookt al sinds hij groot genoeg is om bij het aanrecht te kunnen. Als professional chef-kok werd hij in 2015 veganist. Omdat het gezonder is, omdat hij van dieren houdt en omdat hij zijn steentje wil bijdragen aan een duurzamere wereld. Hij ontdekte dat het verrassend eenvoudig was om veganistisch gerechten veel smaak en kleur te geven. Zijn gezondheid ging er ook flink op vooruit. Hij begon het (inmiddels populaire) Instagram-account @avantgardevegan en zette zijn eigen veganistisch YouTube-kanaal op, dat nog steeds elke maand groeit mijn duizenden abonnees.

Wat je kunt verwachten van Vegan 100

Vegan 100 omslagJe vindt meer dan 100 lekkere vegan recepten in dit kookboek van Gaz Oakley. Van pizza’s tot burgers en van lasagne tot zoete taarten. Eerlijk is eerlijk, van de foto’s alleen krijg je al zin om vanaf nu alleen nog maar vegan te eten. Niet zo gek ook, aangezien Gaz echt wel weet wat lekker is met zijn achtergrond als chef-kok.

Na een inleiding waarin Gaz zich kort voorstelt en uitlegt waarom en hoe dit boek tot stand is gekomen, volgt een overzicht van vegan ingrediënten en handig keukengerei. Vervolgens zijn de recepten onderverdeeld in de hoofdstukken Basisrecepten, Ontbijt & Brunch, Soepen, Hapjes, Burgers, Hotdogs & Wraps, Hoofdgerechten, Salades, Bijgerechten, Hemels brood, Zoete praatjes en Gezonde drankjes. Achterin het boek vind je nog een register en dankwoord.

Wat ik vind van Vegan 100

Ik ben blij met mijn nieuwe aanwinst en heb al voldoende lekkere vegan recepten gespot die zeker aan de beurt komen. Uiteraard volg ik Gaz op Instgram en ben ik zeker van plan regelmatig zijn YouTube-kanaal te checken. Ik maakte vast een lijstje met mijn 10 favoriete recepten. Heb je gelijk een beetje een idee wat je kunt verwachten voor lekkers.

1. Chocoladehazelnootpasta (n0t-ella) | Want chocoladepast is af en toe gewoon een keiharde must.
2. Pompoenpannenkoeken met ahornsiroop | Als je de foto ziet weet je waarom…
3. Zoet-pittige bouillon | Omdat woord bouillon het gerecht tekort doet; boordevol groenten!
4. Bomvolle nacho’s met pittige zwarte bonen, ‘kaassaus’ en salsa | De naam zegt genoeg toch?
5. Aardappel-preikroketjes met reling | Hapje? Kan prima als maaltijd zeg ik!
6. Mexicaanse burgers | Perfect comfort food.
7. Fish & Chips | Dit hoef ik niet uit te leggen toch?
8. Kokoscurry met rijst, erwten & gefrituurde bakbanaan | Heerlijk opwarmen op een koude dag.
9. Chocolade-karamelrepen met amandel & pretzels | Hier gaat mijn bakhart harder van kloppen.
10. New York Cheesecake met kokos, vanille & gestoofde rabarber | Commentaar overbodig toch?

Titel: Vegan 100
Auteur: Gaz Oakley
Uitgever: Good Cook
Prijs: € 24,95,-

Koop bij bol.com

(Dit artikel bevat affiliate links)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie