Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Suqar

Suqar: desserts & zoet uit het Midden-Oosten

Als je nog op zoek bent naar een boek dat een echt eye catcher is voor in je keuken, boekenkast of op de salontafel dan hoef je niet verder te zoeken. Wat een mooi vormgegeven boek is Suqar zeg. Prachtige kleuren die voor een instant zomers gevoel zorgen. En dan nog de inhoud… Lees je mee? 

Suqar is Arabisch voor suiker en staat vol met meer dan 100 recepten voor zoete lekkernijen uit het Midden-Oosten. Na hun boek ‘Vegarabia’ kun je in dit boek van Greg en Lucy Malouf je hart ophalen aan een overdaad een zoetigheid. Het is in het Midden-Oosten namelijk heel gebruikelijk om niet alleen als dessert maar ook bij het ontbijt, tijdens de koffie/thee of als tussendoortje zoetigheid te eten. Klinkt vervelend hè? 😉

Wat je kunt verwachten van Suqar

Suqar omslagJe kunt rekenen op een boek vol prachtige foto’s waarvan het water je zeker weten in de mond loopt. Hoewel het om alleen maar zoete recepten gaat, zijn ze wel onderverdeeld in hoofdstukken. Zo begint Suqar met recepten uit de categorie Fruit, gevolgd door Zuivel, IJskoud, Koekjes, Cakes, taarten en puddingen, Klein gebak en vruchtentaarten, Beignets en pannenkoeken, Suikergoed, Conserven en Dranken. Achterin het boek vind je nog een hoofdstuk Notities, waarin ingrediënten worden toegelicht, en een hoofdstuk Technieken. Om snel je weg te kunnen vinden is er tot slot nog een register.

Mijn favorieten uit Suqar

Dit was toch echt een gevalletje keuzestress maar vooruit, ik houd het bij 10 favorieten uit Suqar:
1. Geroosterde abrikozen met kaneelbrioche en amandelroom
2. Gezouten laurier-butterscotch-ijs
3. Turkse mooie-ogenkoekjes
4. Citroen-gembercakejes met citroensiroop
5. Perzische plakjes paradijs
6. Libanese liefdestaart
7. Eve’s pudding met gekaramelliseerde appel en bramen
8. Dadel-custardtaart
9. Kleine babas met gekonfijte citroenroom
10. Perzische boterfudge

Als je nog op zoek bent naar een mooi kerstcadeau voor een liefhebber van zoetigheid dan is dit boek een aanrader voor onder de boom! Kijk hier voor nog meer boeken-cadeaus voor je bak- of kookgrage vader/zus/vriendin/tante >>

Titel: Suqar
Auteur: Greg & Lucy Malouf
Uitgever: Good Cook
Prijs: € 29,95

Koop bij bol.com

 

(Dit artikel bevat affiliate links)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie