Liefhebbers die Sabrina Ghayour al langer volgen weten dat Bazaar het vierde boek is van haar hand. Maar of je ze nu allemaal al kent of dat dit het eerste boek is dat je van Sabrina in handen krijgt: het is een boek dat een plekje in je keuken verdient. Of je nu wel of (tot nu toe) niet vegetarisch eet! Lees je mee?
Vegetarische gerechten vol Midden-Oosterse smaken, geschikt voor iedere gelegenheid. Dat is kort samengevat wat je kunt verwachten van Bazaar. Met Bazaar bewijst Sabrina dat vegetarisch koken niet moeilijk en voor iedereen haalbaar is. Het boek bevat prachtige vegetarische gerechten die zorgen voor voldoende smaak en kleur op tafel.
Over Sabrina Ghayour
Sabrina Ghayour brak internationaal door met haar boek Persiana en gaat sindsdien door het leven als ’the golden girl of Persian cookery’. Opvolgend verschenen de succestitels Sirocco en Feasts en ze is regelmatig te zien in diverse kookprogramma’s op de BBC en Channel 4. Ze geeft daarnaast kookworkshops en kookt in pop-up restaurants. Sabrina is geboren in Teheran en verhuisde na het begin van de Iraanse revolutie met haar familie naar Groot- Brittannië.
Wat je kunt verwachten van Bazaar
Je kunt rekenen op een boek vol prachtige foto’s waarvan het water je zeker weten in de mond loopt. De recepten zijn overzichtelijk onderverdeeld in de hoofdstukken Lichte bites & gerechten om te delen, Eieren & zuivel, Soepen & andere troostrijke kommen, Deegwaren, Salades voor alle seizoenen, Heerlijke hoofdgerechten, Voedsel uit de voorraadkast, Buitengewone bijgerechten en Zoete lekkernijen. Achterin het boek vind je nog een handig register en dankwoord.
Sabrina Ghayour’s Midden-Oosterse recepten zijn zo vol van smaak en zonder gedoe. Het maakt met heel, heel gelukkig. | Nigella Lawson
Mijn favorieten
Het spreekt voor zich dat ik tijdens het bladeren door kookboeken regelmatig denk “Dat ga ik maken! En die! En deze ook!”. Dit keer was niet anders en heb ik weer een lijstje favorieten genoteerd:
1. Gevulde aardappelschillen met feta & lente-ui
2. Geitenkaasbombe met granaatappelpitjes
3. Bastilla met geroosterde groenten
4. Perzische zoete saffraanbroodjes
5. Geitenkaassalade met bramen, rode biet en za’atar
6. Rijstsalade met flespompoen en granaatappel
7. Kruidige aardappel-ricottadumplings
8. Macaroni uit de oven
9. Kruidige zoete aardappel & ui
10. No-bake cheesecake met frambozen & mascarpone
Eet je toch graag een stukje vlees of vis? Ook dan kun je voldoende recepten vinden in Bazaar; bijgerechten en gerechten die je eenvoudig omtovert.
Titel: Bazaar
Auteur: Sabrina Ghayour
Uitgever: Good Cook
Prijs: € 25,95