Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Time – een jaar en een dag in de keuken | Gill Meller
Gill Meller Time

Time – een jaar en een dag in de keuken | Gill Meller

Soms kom je van die boeken tegen die gewoon prachtig zijn, qua uiterlijk en qua inhoud. Time van Gill Meller is zo’n boek. Een kwalitatief mooi boek; dik, met een stevig mat omslag, kwalitatief papier en vol met prachtige recepten en foto’s. Ik heb het met plezier gelezen en heb ondertussen een lijstje met favoriete recepten gemaakt. 

In zijn nieuwe boek Time laat Gill Meller, chef-kok bij River Cottage, zien wat voor hem de essentie van koken is. Met 120 uitzonderlijke recepten neemt hij ons mee door de dag én door de seizoenen, van vers en licht tot warm en troostrijk (Bron: omslag Time)

Wat je kunt verwachten van het boek van Gill Meller

Time, Gill MellerZoals ik al zei: een prachtig boek dat gezien mag worden. Bijna zonde om weg te stoppen in de boekenkast dus als je Time koopt, leg het dan vooral op tafel of op een prominente plek in je keuken. De foto’s en recepten geven een geheel eigen en toch huiselijke sfeer weer, wat dit boek ander dan anders maakt. Bijvoorbeeld door het kijkje dat je krijgt in de keukens van Gill en zijn vrienden en familie.

“Ik wil alles eten wat in dit boek staat” Nigella Lawson

Het boek kent geen standaard indeling. De recepten zijn verdeeld over de momenten waarop we meestal eten: ochtend, middag en avond. En vervolgens staan ze ook nog op volgorde van de seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. In totaal kun je aan de slag met maar liefst 120 recepten.

Mijn favoriete recepten uit Time, een jaar & een dag in de keuken

Tijd. Waar denk je aan als je aan tijd denkt? Tijd is gisteren. Tijd is morgen. Tijd is die fractie van een seconde die je hebt, nu, op dit moment. En nu is die voorbij. 

Uiteraard spraken niet alle 120 recepten me aan. En dat hoeft ook niet. Stel je voor dat je ze allemaal moet maken ;-). Om je een idee te geven van wat voor recepten je kunt verwachten, deel ik mijn lijstje van 10 favoriete recepten uit Time met je.

1. Shaksuka met wilde paddenstoelen en worst | ochtend – herfst
2. Sojabrood met zwarte bessen, geitenkaas, hazelnoot en rozemarijn | ochtend – winter
3. Radijsjes met aioli en gebakken vis | middag – lente
4. Rustieke taart met kruisbessen, spek en camembert | middag – zomer
5. Riverikreeftsalade met radijs, appel, maanzaad en zure room | middag – zomer
6. Hartige taart met bospaddestoelen | middag – herfst
7. Salade van zuurkool, appel en knolselderij met chiazaad en geitenkaas | middag – winter
8. Gepofte aardappel met gerookte forel, rode ui, mierikswortel en bieslook | middag – winter
9. Knapperige geplette aardappels met citroen en knoflook | avond – lente
10. Pruimen-amandeltaart met steranijs en vanille | avond – herfst

Time van Gill Meller is een prachtig boek om cadeau te krijgen of te geven. Bijvoorbeeld als mooi ingepakte verrassing onder de kerstboom voor die kookgrage moeder, oom of vriendin. 

Titel: Time, een jaar & een dag in de keuken
Auteur: Gill Meller
Uitgever: Good Cook
Prijs: € 29,95

Koop bij bol.com

(Dit artikel bevat affiliate links)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie