Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Pappardelle met tonijn, groene asperges en citroen
pappardelle met tonijn, groene asperges en citroen

Pappardelle met tonijn, groene asperges en citroen

Weet je nog dat ik een tijd terug iedere maand een pakket kreeg toegestuurd als Princes-ambassadeur? Zo’n pakket kwam altijd met een ‘opdracht’ om iets te maken met de producten binnen een bepaald thema. Laatst kreeg ik weer een klein pakketje van Princes. Misschien is het je al opgevallen: ze hebben een nieuwe selections-lijn en het uiterlijk van de bekende blikjes vis heeft ook een make-over gehad. Anyway, ik ging aan de slag en maakte pappardelle met tonijn, groene asperges en citroen. Heerlijk!

Benieuwd welke recepten ik al eerder maakte met Princes-visjes? Ik schreef na de eerste periode een verzamelblog met de recepten uit die tijd. Daarna hebben we de samenwerking nog even voortgezet en volgden nog recepten voor tonijnburgers met sojasaus en wasabi, slabootjes met tonijn, Flammkuchen met tonijn van de BBQ, groene salade met makreel uit blik, wraps met tonijn en bladerdeeghapjes met tonijn. Best een aardige selectie inmiddels toch?

Dit heb je nodig voor 2 personen:

200 gram pappardelle
400 gram groene asperges
1 blikje tonijn in zonnebloemolie met citroen en groene peper (Princes Selections)
2 eetlepels kappertjes
rasp van een halve citroen
olijfolie
peper en zout

Zo maak je deze pappardelle met tonijn, groene asperges en citroen:

1. Breng water aan de kook voor de pappardelle.

2. Maak ondertussen de groene asperges schoon door het houtige stuk onderaan eraf te snijden en de asperge daarna te halveren.

3. Doe een eetlepel olijfolie in een kommetje, voeg het rasp van de citroen toe en roer even door elkaar.

4. Kook nu de pappardelle gaar in de tijd die wordt aangeven op de verpakking.

5. Verhit tegelijkertijd een scheut olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de asperges op hoog vuur terwijl je ze regelmatig omschudt.

6. Bestrooi de asperges met wat zeezout en bak ze zo’n 5-6 minuten.

7. Giet de pappardelle af en doe terug in de pan met de citroenolie. Schep even om zodat de pasta niet aan elkaar gaat kleven.

8. Verdeel de pappardelle nu over twee borden en leg daar de asperges bovenop.

9. Verdeel de tonijn erover en de kappertjes.

10. Bestrooi tot slot met wat peper.

Wij aten deze pasta als lunch maar het recept is uiteraard net zo geschikt voor de avondmaaltijd. Eventueel nog een lekkere salade ernaast en je weet zeker weten heerlijk. Enjoy! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie