Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

bladerdeeg hapjes met tonijn

Lekkers voor Pasen: bladerdeeghapjes met tonijn

Wat vorig jaar begon met een proefperiode van vier maanden is deze maand weer voorgezet: de inspiratiebox voor Princes ambassadeurs. Dus bracht de postbode afgelopen week weer een volle doos met vis in blik en leuks passend bij het thema #pasenmetprinces. Ik ging aan de slag en maakte deze smakelijke bladerdeeghapjes met tonijn in ei-vorm. Leuk voor Pasen toch? 

Komend weekend is het zover: Pasen! Uiteraard mogen eieren in allerlei soorten en bereidingen niet ontbreken. Chocolade paaseitjes ook niet trouwens ;-). Maar wat dacht je van vis? Niet alleen kun je bijvoorbeeld gerookte zalm toevoegen aan je roerei (heerlijk!) maar er kan nog veel meer. Zoals deze bladerdeeghapjes, een lekkere makreelsalade, pittige tonijnsalade of zalmsalade. Allemaal recepten met vis uit blik dus je pakt het zo uit je voorraadkast. Ideaal.

Ingrediënten van deze bladerdeeghapjes met tonijn:

Voor  5 stuks:
1 rol vers bladerdeeg (ik gebruikte deeg van Tante Fanny)
1 blikje tonijnstukjes op water (160 gram, Princes)
1/4 rode ui, gensipperd
1 theelepel kappertjes
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
1 ei
eetlepel paneermeel
citroensap
sesamzaad
peper
zout

Zo maak je deze bladerdaaghapjes met tonijn:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Kluts het ei los in een kommetje.

3. Giet de tonijnstukjes af en doe in een kom.

4. Voeg de rode ui, kappertjes en peterselie toe en meng even door elkaar.

5. Voeg dan 2/3 van het ei, een scheutje citroensap, paneermeel, de peterselie en wat peper en zout toe en meng met een vork door elkaar.

7. Steek 10 gelijke ovalen uit het bladerdeeg met behulp van een kommetje of een uitsteker (voor koekjes bijvoorbeeld).

8. Leg 5 ovalen bladerdeeg op de bakplaat en schep op ieder ‘ei’ een hoopje tonijnmengsel. Zorg ervoor dat je de randen rondom vrij houdt.

9. Bestrijk de randjes voorzichtig met wat water en leg dan een ovaal bovenop.

10. Duw voorzichtig de randjes aan met je vingers en daarna met een vork.

11. Bestrijk nu de bladerdeeg hapjes met de rest van het geklutste ei en bestrooi met sesamzaad.

12. Bak de hapjes in het midden van de oven zo’n 15-20 minuten.

13. Laat heel even afkoelen en serveer ze terwijl ze nog warm zijn; dan zijn ze het lekkerst.

Ik wens je vast veel gezelligheid voor de paasdagen en misschien werkt het weer mee en kunnen we wel lekker in de tuin ontbijten, lunchen, brunchen of dineren. Duim je mee? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie