Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Middag
  • /
  • Picknick recept: wraps met tonijn + salade
picknick recept: wraps met tonijn

Picknick recept: wraps met tonijn + salade

In de lente en zomer is het heerlijk om ergens in de natuur een mooi plekje uit te zoeken, bijvoorbeeld in het bos of de duinen, een kleed neer te leggen en te picknicken. Je spreidt je kleed uit, ploft neer en geniet van het lekkers dat je van huis hebt meegenomen. 

Kinderen doe je sowieso een groot plezier met een picknick. Zeker als je het combineert met een speeltuin, het strand of een pretpark. Maar wat neem je dan mee voor zo’n picknick? Ik vulde een (super praktische) lunchbox met volkoren wraps met tonijn, een groene salade en wat druiven. Smullen maar!

Picknick recept: zo maak je de wraps met tonijn

Voor 1 persoon:
1 volkoren tortilla (Santa Maria)
ijsbergsla
1 blikje tonijnstukken met groenten (Princes)

Leg de tortilla op een plank of bord, leg er wat blaadjes ijsbergsla op en verdeel de inhoud van het blikje tonijnstukken met groenten over het midden. Rol, redelijk stevig, op en snijd doormidden. Gebruik eventueel een prikkertje of wat folie om te voorkomen dat de wrap weer uit elkaar rolt.

Zo maak je de groene salade:

Voor 1 persoon:
IJsbergsla
1 blikje tonijnstukken op water (Princes)
halve appel
1 sjalotje
6 cherry tomaatjes
7 zwarte olijven

Snijd de ijsbergsla in reepjes of scheur in stukjes. Laat de tonijn uitlekken, snijd de appel in dunne plakjes, de tomaatjes doormidden en het sjaaltje in ringetjes. Verdeel alles over de sla. Als het tijd is voor de picknick meng je alles door elkaar.

Uiteraard kun je nog behalve dit picknick recept nog veel meer lekkers meenemen. Denk zeker ook aan iets zoets als dikkerdjes, havermout muffins of bounty brownies

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie