Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Flammkuchen met tonijn van de BBQ

Flammkuchen met tonijn van de BBQ

Flammkuchen, ik houd ervan. Of het nu van de BBQ of uit de oven komt en de toppings maken eigenlijk ook niet zoveel uit. Ik vind het gewoon een super lekker voorgerecht/hapje. Daar waar ik niet zo’n fan ben van pizza vind ik dit heerlijk. Toen het nieuwe inspiratiepakket van Princes binnenkwam met het thema #BBQmetPrinces wist ik dan ook direct wat ik zou maken: Flammkuchen met tonijn! 

Je kunt uiteraard zelf het deeg maken voor Flammkuchen, maar ik ben met dit soort dingen dan toch van de makkelijke. De kant-en-klare degen van Tante Fanny zijn nu eenmaal hartstikke goed en het zorgt ervoor dat je net iets makkelijker een Flammkuchen, strudel of pizza maakt. Uitrollen, beleggen en de oven in: ideaal! Als je dan ook nog voor een versie met vis uit blik kiest, dat hier standaard in de voorraadkast te vinden is, maak je het jezelf nog makkelijker. Omdat je Flammkuchen op de BBQ en in de oven kunt maken, vind je van allebei de uitleg hieronder.

Ingrediënten voor deze Flammkuchen met tonijn:

1 rol flammkuchen-deeg (Tante Fanny)
1 blikje tonijn op water, uitgelekt
2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
3 eetlepels philadelphia roomkaas
peper en zout

Zo maak je het op de BBQ:

1. Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte (230°C) en leg een pizzasteen op de grill.

2. Rol het flammkuchen deeg uit op een vel bakpapier (let op het formaat van je pizzasteen).

3. Verdeel de roomkaas over het deeg en breng op smaak met zout en peper.

4. Verdeel de lente-ui, tonijn en kappertjes over het deeg en bestrooi met (zwarte) peper en zout naar smaak.

5. Bak de Flammkuchen op de pizzasteen gedurende 5-10 minuten tot de korst knapperig is.

6. Snijd de Flammkuchen in stukken en serveer direct.

Zo maak je het in de oven:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Rol het flammkuchen deeg uit op een vel bakpapier (let op het formaat van je pizzasteen).

3. Verdeel de roomkaas over het deeg en breng op smaak met zout en peper.

4. Verdeel de lente-ui, tonijn en kappertjes over het deeg en bestrooi met (zwarte) peper en zout naar smaak.

5. Bak onderin in de oven gedurende 15 – 20 min. krokant af.

6. Snijd de Flammkuchen met tonijn in stukken en serveer direct.

Vertel eens, eet jij graag Flammkuchen? En wat is dan je favoriete topping?
Je vindt hier trouwens alle andere recepten die ik met Princes-vis maakte >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie