Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Tonijnburgers met sojasaus en wasabi
Tonijnburgers met sojasaus en wasabi recept

Tonijnburgers met sojasaus en wasabi

Deze maand was het thema van het Princes-inspiratiepakket #princesvisburgers. Ik ging voor deze tonijnburgers met sojasaus en wasabi en die waren vele malen lekkerder dan we van tevoren konden bedenken. Sterker nog, de man had zo zijn bedenkingen maar ook hij was aangenaam verrast en alle tonijnburgers gingen dan ook op. 

En ook dit recept bewijst weer eens waarom het zo handig is om altijd vis in blik in je voorraadkast te hebben. Want deze tonijnburgers stonden echt in een handomdraai op tafel. Ideaal dus voor momenten waarop je snel iets lekkers op tafel wil zetten of wanneer er ineens meer mensen mee-eten dan je had gedacht.

Ingrediënten:

2 blikjes tonijn op water
1 theelepel Wasabi (of iets meer als je van lekker pittig houdt)
1 eetlepel sojasaus
4 eetlepels paneermeel
2 eieren
2 eetlepels sesamzaadjes
scheutje tabasco
olijfolie

Zo maak je deze tonijnburgers:

1. Laat de tonijn goed uitlekken in een zeef en haal uit elkaar met een vork.

2. Doe de tonijn in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe (breng indien nodig op smaak met peper en zout).

3. Roer alle ingrediënten goed door elkaar met een vork zodat het een geheel wordt.

3. Vorm met je handen kleine burgers van het tonijnmengsel en druk het voorzichtig een beetje aan zodat ze niet uit elkaar vallen.

4. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak hierin de tonijnburgers om en om, op middelhoge warmte, in een paar minuten gaar.

5. Ze zijn klaar als de buitenkant mooi goudbruin en krokant is.

Wij aten ze tussen superzachte en verse homemade dinner rolls met een simpel blaadje sla erbij. Uiteraard kun je nog uitbreiden met plakjes komkommer, tomaat en/of (gebakken)uienringen. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie