Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Camping food: 6 makkelijke recepten voor op de camping
camping food foto

Camping food: 6 makkelijke recepten voor op de camping

De zomervakantie komt vlot dichterbij  en voor velen van ons betekent dat dat we lekker op vakantie gaan. Hoewel wij niet gaan kamperen, kiezen we wel vaak voor camping food (maaltijden die eenvoudig te maken zijn en snel op tafel staan) tijdens de vakantie. Omdat het soms gewoon zonde is om lang in de keuken te staan, omdat het te warm is of omdat de keuken simpelweg niet geschikt is voor uitgebreid koken.

Ik heb het wel een kans gegeven hoor, dat kamperen. Het jaar dat ik zwanger was van kleine broer kochten we een caravan, gingen kamperen, kwamen terug en verkochten de caravan weer. En dat lag niet aan de mannen, die vonden het geweldig. Ik vond het helemaal niks. Druk met van alles waar ik me thuis niet mee hoef bezig te houden en het leed dat sanitair op de camping heet, trok ik niet. Ik heb het op vakantie gewoon graag net zo comfortabel als thuis. Liefst nog net even luxer. Anyway, camping food is net zo geschikt voor appartement/bungalow/vakanthuis maaltijden dus zocht ik een paar favorieten bij elkaar.

Camping food: recepten voor op de camping

camping food recepten

1. Volkoren macaroni met ham, mozzarella en rucola
Geen zin in een ingewikkelde maar wel in een voedzame maaltijd? Deze volkoren macaroni met ham, mozzarella en rucola staat super snel op tafel en de ingrediënten zijn vrijwel overal goed verkrijgbaar.

2. Captain’s dinner: kapucijners met spek, ui en zuur
Lust jij graag kapucijners? Ik wel en hier thuis komt dan ook regelmatig een ‘Captain’s dinner’ met frisse komkommersla op tafel. Op vakantie zijn kapucijners niet altijd voorhanden maar bruine bonen of linzen kunnen prima als vervanging. 

3. Lovely lofsalade recept met lekker veel fruit
Witlof komt hier zeer regelmatig op tafel in de vorm van deze salade met lekker veel fruit. Het lofsalade recept is super simpel en ook op vakantie is het een favoriet. Stukje vlees of vis erbij en/of een stokbroodje en je bent klaar. 

4. Makkelijk en voedzaam: goed gevuld pastasalade recept
Als je op zoek bent naar een voedzame maaltijd die je op vakantie van tevoren, en snel, kunt klaarmaken dan is dit pastasalade recept echt iets voor jou. Ideaal camping food. 

5. Surf en Turf BBQ-pakketjes: eenvoudig en lekker!
Als je van eenpansgerechten houdt op vakantie dan wordt je vast ook blij van BBQ-pakketjes. Deze Surf en Turf pakketjes zijn een ideale BBQ-maaltijd en je kunt er alle kanten mee op.

6. Goed gevulde aardappelsalade: smullen!
Maaltijdsalades zijn wat mij betreft een uitkomst voor de vakantie. Geen lang gehang boven hete pannen terwijl het daar eigenlijk te warm voor is, maar wel lekker eten. En geloof me: dit is veel lekkerder dan een afhaalmaaltijd ?

Ga jij dit jaar kamperen? Ik hoor het graag als je tijdens je vakantie een van deze camping food recepten maakt! Stuur je een fotootje?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord