Met de komst van zonnig en warm weer, krijg ik automatisch meer trek in salades. Voor de lunch en voor de avondmaaltijd. Uiteraard heb ik zo mijn favorieten zoals de rucolasalade met watermeloen, feta en rode ui en een goed gevulde pastasalade is ook heerlijk. Maar er komen ook elk jaar wel nieuwe recepten bij, zoals dit keer een Griekse spinaziesalade.
Ik gebruik in dit recept (baby) spinazie maar als je dat niet zo 1-2-3 kunt vinden of als je dat gewoonweg niet lekker vindt, kun je ook voor een bladsla kiezen. Bijvoorbeeld een babyleaf mix of romainesla. Heb je nog een restje rucola of ijsbergsla in de koelkast liggen? Meng het er gerust doorheen. Kan allemaal prima.
Ingrediënten voor deze Griekse spinaziesalade:
100 gram baby spinazie, gewassen
250 gram snoeptomaatjes
1 puntpaprika
halve komkommer
1 appel
0,5 rode ui
4 eetlepels olijven (welke je zelf het lekkerst vind)
feta
4 walnoten, in stukjes
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel frambozenazijn
peper
zout
Zo maak je deze salade:
1. Doe de spinazie in een ruime schaal.
2. Snijd de snoeptomaatjes in vieren, de paprika in dunne ringen, de komkommer in halve schrijfjes en verdeel over de spinazie.
3. Snijd de rode ui in dunne halve ringen, halveer de olijven, snijd de appel in kwart plakjes en verdeel ook over de salade.
4. Snijd wat feta in blokjes, verdeel over de salade en voeg ook de stukjes walnoot toe.
5. Meng in een kommetje de olie, azijn en wat peper en zout tot een dressing en verdeel ook deze over de salade.
Je kunt deze Griekse spinaziesalade als bijgerecht op tafel zetten, maar als je er een stokbroodje en wat smeerseltjes bijzet kun je ‘m ook heel goed als maaltijdsalade eten. Eet lekker!