Met deze havermout ontbijttaart maak je met gemak van een doodgewone ochtend een feestje. Je kunt de bodem ‘s ochtends maken, maar je maakt hem net zo makkelijk de avond van te voren. Pak hem dan even in folie in en ‘s ochtends hoef je alleen nog de yoghurt en het fruit toe te voegen: piece of cake!
Hier onder vind je de benodigdheden voor deze lekkere en best wel gezonde ontbijttaart. Heb je geen havermeel? Geen nood: gooi gewoon 150 gram havervlokken in een blender. Even laten draaien en dan heb je ook havermeel.
Ingrediënten:
150 gram havermeel
100 gram roomboter
4 eetlepels honing (+ extra voor de topping)
75 gram havermout (protein)
Griekse yoghurt
fruit naar keuze
We hebben de Quaker Protein gekregen om te proberen. Je kunt uiteraard ook ‘gewone’ havermout gebruiken.
Zo maak je deze havermout ontbijttaart:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
2. Meng het havermeel met de roomboter, honing en havermout door elkaar en kneed tot een bal.
3. Druk de deelbal plat in de bakvorm en bak zo’n 25 minuten in de oven.
4. Laat de havermout ontbijttaart afkoelen en bedek deze dan met Griekse yoghurt.
5. Besprenkel met wat honing en verdeel er fruit naar keuze overheen.
6. Als je het lekker vindt, kun je er ook nog wat kokosrasp overheen strooien.
Eet smakelijk! En ik garandeer je: met zo’n feestelijk ontbijt verdwijnen eventuele ochtendhumeurtjes als sneeuw voor de zon. Kijk voor meer lekkere ontbijtjes hier nog even verder >>