Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Volkoren macaroni met ham, mozzarella en rucola
Volkoren macaroni met ham, mozzarella en rucola

Volkoren macaroni met ham, mozzarella en rucola

Geen zin in een ingewikkelde maaltijd waarvoor je lang in de keuken staat, maar wel in een voedzame maaltijd? Deze volkoren macaroni met ham, mozzarella en rucola staat super snel op tafel. Maak er nog een snelle komkommersalade bij en klaar is je avondeten. 

Deze macaroni ging er soepel in bij de broers maar toch zeiden ze allebei na afloop: ik vind ‘gewone’ macaroni wel iets lekkerder. En met gewone macaroni bedoelen ze dan de macaroni met ham, spek en ui. Je vindt het recept hier >>

Ingrediënten van deze volkoren macaroni met ham, mozzarella en rucola:

500 gram volkoren macaroni
400 gram hamblokjes
1 bol (buffel)mozzarella
175 gram geraspte belegen kaas
75 gram rucola
3 bosuitjes
zwarte peper
zout
olijfolie

Bereiding:

1. Breng water aan de kook en bereid de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de hamblokjes goudbruin.

3. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes en de bosuitjes in dunne ringetjes.

4. Giet de macaroni af en voeg deze bij de hamblokjes in de hapjespan.

5. Doe daar de mozzarella en de helft van de geraspte kaas bij en roer het geheel om tot de kaas gesmolten is.

6. Breng op smaak met peper en zout en meng dan snel de rucola door de macaroni.

7. Verdeel de volkoren macaroni over vier borden en leg er wat ringetjes bosui bovenop.

8. Zet de rest van de geraspte kaas op tafel voor de liefhebbers. Enjoy!

Hoe maak jij het liefst macaroni? Ik hoor het graag als je een lekker recept hebt! 

 

TIP!

Wil je dit recept opslaan zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Pin dan nu deze foto op een van je Pinterest-borden. 

 

 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie