Geen zin in een ingewikkelde maaltijd waarvoor je lang in de keuken staat, maar wel in een voedzame maaltijd? Deze volkoren macaroni met ham, mozzarella en rucola staat super snel op tafel. Maak er nog een snelle komkommersalade bij en klaar is je avondeten.
Deze macaroni ging er soepel in bij de broers maar toch zeiden ze allebei na afloop: ik vind ‘gewone’ macaroni wel iets lekkerder. En met gewone macaroni bedoelen ze dan de macaroni met ham, spek en ui. Je vindt het recept hier >>
Ingrediënten van deze volkoren macaroni met ham, mozzarella en rucola:
500 gram volkoren macaroni
400 gram hamblokjes
1 bol (buffel)mozzarella
175 gram geraspte belegen kaas
75 gram rucola
3 bosuitjes
zwarte peper
zout
olijfolie
Bereiding:
1. Breng water aan de kook en bereid de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de hamblokjes goudbruin.
3. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes en de bosuitjes in dunne ringetjes.
4. Giet de macaroni af en voeg deze bij de hamblokjes in de hapjespan.
5. Doe daar de mozzarella en de helft van de geraspte kaas bij en roer het geheel om tot de kaas gesmolten is.
6. Breng op smaak met peper en zout en meng dan snel de rucola door de macaroni.
7. Verdeel de volkoren macaroni over vier borden en leg er wat ringetjes bosui bovenop.
8. Zet de rest van de geraspte kaas op tafel voor de liefhebbers. Enjoy!
Hoe maak jij het liefst macaroni? Ik hoor het graag als je een lekker recept hebt!
TIP!
Wil je dit recept opslaan zodat je het later makkelijk kunt terugvinden? Pin dan nu deze foto op een van je Pinterest-borden. |