Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Recepten
  • /
  • Holiday food #3: zomerse drankjes voor warme dagen
6x zomerse drankjes foto

Holiday food #3: zomerse drankjes voor warme dagen

Ik weet niet hoe het bij jou thuis gaat maar hier zijn de flessen spa rood (met een vleugje citroen) niet aan te slepen tijdens warme dagen. Daarnaast gaat er hier daar nog een fles ice tea of limonadesiroop doorheen en wordt er veel water gedronken. Maar een beetje afwisseling is altijd goed toch? Ik zocht op Pinterest zes recepten bij elkaar voor zomerse drankjes. 

Ik drink het liefst water en thee, ook in de zomer. Kies ik in de winter vaak voor wat kruidigere thee zoals chai, in de zomer is het vaak fruitiger. Wat niet anders is, is dat het 9 van de 10 keer groene thee is. Zwarte thee drink ik gewoon niet zo graag en rooibos ben ik ook geen fan van. Witte thee vind ik ook nog wel eens lekker voor de afwisseling. Ice tea maak ik eigenlijk nooit maar dat staat nu dus wel op mijn te-maken-lijstje.

Heb je in de serie ‘Holiday Food’ ook al de snacks voor onderweg en makkelijke camping recepten gezien? 

6x Zomerse drankjes voor warme dagen

1. Niks makkelijker dan kant-en-klare limonadesiroop kopen natuurlijk maar zelf maken is ook leuk. Wat dacht je van deze homemade raspberry peach limonade?

2. Dit aardbei, limoen, komkommer en munt water is perfect om op tafel te zetten tijdens een BBQ. Als je zorgt dat je voldoende kannen vult, hoef je niet steeds drankjes bij te vullen. Handig!

3. Net terug uit Spanje? Of wil je je gewoon even in Spanje wanen? Met zelfgemaakte sangria is dat snel geregeld.

4. Ziet deze limonade van watermeloen zonder toegevoegde suiker er niet geweldig uit? Bijna zonde om op te drinken. Bijna…

5. Zelf ice tea maken is eigenlijk super simpel. Mocht je het nog nooit gedaan hebben, dan is dit een eenvoudig recept en heb je in no time zelf dit lekkere drankje gemaakt.

6. Ananas is ook écht zomers. Dus een drankje als dit met de naam fizzy pineapple punch is een super zomers drankje.

Wat is jouw favoriete zomerdrankje? En ga je een van deze recepten uitproberen? Laat het vooral weten in een reactie! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

One Comment

Geef een antwoord