Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Weekmenu 18 foto

Weekmenu #18: zomerse recepten

Tijd voor weekmenu nummer 18! Hoef je weer fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu begint, lekker overzichtelijk, op maandag maar je kunt uiteraard zelf de indeling veranderen. Op zondag vind je altijd een lekker bakseltje en/of toetje. Enjoy! 

Weekmenu #18

Aardappelsalade met warmgerookte zalm foto Aardappelsalade met warmgerookte zalm
Deze aardappelsalade met warmgerookte zalm is een echte allemansvriend. Perfect voor een lunch, maar ook heerlijk als lichte avondmaaltijd.
spaghetti met burrata foto Spaghetti met burrata, groenten, spek en gekarameliseerde ui
Houd je van spaghetti en van burrata? Dan is dit recept echt iets voor jou: volkoren spaghetti met burrata, tomaatjes, tuinerwtjes, spek…
Ceasar salad foto Caesar salad #maaltijdsalade
Caesar salad is een klassieker die eigenlijk iedereen kan waarderen. Ik besloot een tijdje terug dat het tijd was om de salade zelf eens te maken. Het was een succes!
Frittata met savooie spitskool en chorizo foto Frittata met savooie spitskool en chorizo
Ik varieer nogal eens met frittata’s. Wat dacht je van deze eenpersoons frittata met savooie spitskool en chorizo?

tortillataart foto Happy meal: Mexicaanse tortillataart
Zin in comfort food? Check hoe je zelf deze Mexicaanse laagjestaart met volkoren tortilla’s maakt. Smullen!

Gnocchi met biefstuk, rucola en geroosterde tomaatjes foto Gnocchi met biefstuk, rucola en geroosterde tomaatjes
Of het nu om een doordeweekse dag gaat of een avond waarop je eters krijgt; deze gnocchi met biefstuk, rucola en geroosterde tomaat is top!

Bosvruchtencake met een swirl van aardbeienjam foto Bosvruchtencake met een swirl van aardbeienjam
Omdat je nooit genoeg cake recepten kunt hebben kun je er nu weer een aan je lijstje toevoegen met deze bosvruchtencake met een swirl van aardbeienjam.

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

Geef een reactie