Laagjestaarten zien er niet alleen fantastisch uit, ze zijn over het algemeen ook heerlijk, makkelijk te maken én je scoort er punten mee bij kinderen. Dit keer ging ik voor een Mexicaanse laagjestaart met volkoren tortilla’s. Smullen!
Ik gebruik eigelijk altijd volkoren tortilla’s (of wraps, net je hoe je het noemen wilt). Of het nu gaat om deze laagjestaart, om enchilada’s, wraps of quesadilla’s. Om twee redenen: ze zijn voedzamer dan de witte versie en ik vind ze vele malen smakelijker. Mocht je die mening niet delen, dan kun je uiteraard ook witte tortilla’s gebruiken in dit recept. Jij mag kiezen!
Dit heb je nodig:
6 grote volkoren tortilla’s
500 gram rundergehakt
1 ui, gensipperd
1 rode paprika, in kleine blokjes
225 gram zwarte bonen (Hak)
190 gram mais (Hak)
burritokruiden (Santa Maria)
100 gram geraspte kaas
salsa (pot kant-en-klaar of zelfgemaakt)
olijfolie
Zo maak je deze tortillataart:
1. Bekleed een springvorm of ronde ovenschaal met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verhit in een hapjespan een scheutje olijfolie en bak hierin de ui en paprika even op hoog vuur.
3. Voeg dan het gehakt toe en bak rul terwijl je ondertussen de burritokruiden toevoegt.
4. Zodra het gehakt gaar is, draai je het vuur laag en voeg je de bonen, mais en twee eetlepels salsa toe.
7. Leg op de bodem van de springvorm of ovenschaal een volkoren tortilla en schep daarop (met een soeplepel) een laagje vulling.
9. Herhaal dit tot je alle acht de tortilla’s hebt gebruikt. Verdeel je vulling dus ook zodanig dat je voldoende hebt voor alle acht de lagen.
10. Op de bovenste laag strooi je tot slot de geraspte kaas.
11. Als je een springvorm gebruikt, kun je voor de zekerheid een laagje aluminiumfolie om de buitenkant vouwen om lekken in je oven te voorkomen.
12. Schuif de Mexicaanse tortillataart nu de oven in en laat ‘m daar zo’n 20-25 minuten staan, tot de kaas goudgeel is.
Snijd de taart in punten en serveer met een lekkere frisse salade. Heerlijk recept om het weekend mee in te luiden!