Toen ik laatst weer eens tomatensoep maakte, merkte de man subtiel op dat hij Chinese tomatensoep toch lekkerder vindt. Onder het mom ‘u vraagt, wij draaien’ kwam er niet lang daarna dus een pan Chinese tomatensoep. En ja hoor, hij vond het lekker. Ik ook trouwens.
Ik gebruik in soep meestal geen vermicelli of andere deegwaren. Als je dat juist wel lekker vindt, kun je dat uiteraard toevoegen. Bij deze Chinese tomatensoep zou ik zelf dan voor (dikke) noodles kiezen. Voeg ze gelijk met de groenten toe aan de soep, om gaar te kunnen worden.
Ingrediënten:
400 gram kippendijfilet
2 bouillonblokjes voor kippenbouillon
2 pakjes Heinz Tomato Frito (330 ml per stuk)
1 prei, in dunne halve ringetjes
200 gram taugé
3 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel ketjap manis
tabasco naar smaak
Zo maak je deze Chinese tomatensoep:
1. Breng in een soeppan een liter water tegen de kook met de bouillonblokjes.
2. Leg de kippendijfilets in de bouillon en laat, tegen het kookpunt aan, garen in zo’n 20 minuten.
3. Haal de kippendijfilets uit de pan en zet even weg.
4. Voeg nu de pakjes Tomato Frito, de ketjap en de gembersiroop toe aan de bouillon en roer door.
5. Pluk de kippendijen in stukjes en doe deze terug in de pan.
6. Voeg de prei en taugé toe en laat 10 minuten zachtjes garen.
7. Breng op smaak met wat tabasco.
Wat heeft jouw voorkeur; gewone tomatensoep of toch liever Chinese tomatensoep? Of is tomatensoep überhaupt niet jouw ding?