Omdat cake een echte allemansvriend is, kun je nooit genoeg cake recepten hebben. Vanaf vandaag kun je er weer een aan je lijstje toevoegen met dit bosvruchtencake recept. Hoewel wij er bij de koffie en thee van hebben gesmuld, weet ik zeker dat deze het ook heel goed doet als dessert met een bolletje roomijs ernaast.
Ik gebruik bevroren fruit met een reden. Het blijft namelijk heel terwijl je het door het beslag mengt. Dat gaat met kwetsbaar vers zomerfruit een stuk lastiger. Mocht je trouwens willen variëren, meng dan eens in stukjes gehakte witte chocolade door het beslag.
Ingrediënten:
200 gram suiker
200 gram boter, op kamertemperatuur
200 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren, op kamertemperatuur
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
150 gram frambozen (diepvries)
100 gram blauwe bessen (diepvries)
9 dessertlepels aardbeienjam
Zo maak je deze bosvruchtencake met een swirl van aardbeienjam:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.
2. Doe de boter in stukjes in een beslagkom, samen met de suiker en mix tot een romige massa.
3. Voeg een ei toe en meng totdat het helemaal is opgenomen in het botermengsel. Herhaal dit met de rest van de eieren.
4. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker en het snufje zout toe en meng met een spatel tot een soepel beslag.
5. Doe nu de bevroren frambozen en blauwe bessen bij het beslag en meng nog even voorzichtig door elkaar met een spatel.
6. Schep het beslag nu in de bakvorm en verdeel 9 hoopjes aardbeienjam op het beslag. Trek met een mes of satéprikker voorzichtig door de jam en het beslag (van bovenaf in 1 beweging van links naar rechts, net zolang tot je onderaan bent) zodat de swirls ontstaan.
7. Bak de bosvruchtencake in zo’n 40-50 minuten tot hij gaar en goudbruin is.
8. Laat dan afkoelen op een taartrooster en snijd in stukken.
Voor alle mede cake liefhebbers; kijk ook eens naar het recept voor appelcake, kokos-limoencake, frambozencake met kokos en pure chocolade en bananencake met rozijnen.