Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Gnocchi met biefstuk, rucola en geroosterde tomaatjes
Gnocchi met biefstuk, rucola en geroosterde tomaatjes foto

Gnocchi met biefstuk, rucola en geroosterde tomaatjes

Of het nu om een doordeweekse dag gaat, het weekend of een avond waarop je eters krijgt; deze gnocchi met biefstuk, rucola en geroosterde tomaatjes is top! Vrij eenvoudig te maken, superlekker en je zet een origineel en kleurrijk bord op tafel. Check het recept!

Ben jij een gnocchi-liefhebber? Misschien vind je het recept voor gnocchi met broccoli en pancetta dan ook wel een goed idee. Of gnocchi met worst, broccoli, venkel en tomaat? Check ook het recept voor een maaltijdsalade met witte asperges en gnocchi eens.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

4 biefstukken
500 gram gnocchi
1 teentje knoflook
15 gram basilicum, alleen de blaadjes
250 gram tros cherrytomaatjes
150 gram rucola
20 gram roomboter
100 gram Parmezaanse kaas, grof geschaafd
1 eetlepel balsamico-azijn
olijfolie
zwarte peper en zout

Zo maak je de gnocchi met biefstuk, rucola en geroosterde tomaatjes:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Doe de  cherrytomaatjes in een ovenschaal, pers het teentje knoflook erboven uit en meng met een eetlepel olijfolie. Rooster de tomaatjes zo’n 15 minuten in de oven.

3. Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak hierin de gnocchi goudbruin.

4. Verhit gelijk ook een scheut olijfolie in andere koekenpan en bak hier de biefstukken op hoog vuur tot ze medium rare zijn.

5. Laat de biefstukken dan 5 minuten rusten op een bord onder aluminiumfolie.

6. Pak nu een grote kom en meng hierin de balsamico met een eetlepel olijfolie en wat peper en zout en meng hier de rucola en de blaadjes basilicum doorheen.

7. Verdeel nu de rucola over vier borden en doe hetzelfde met de geroosterde tomaatjes en de gebakken gnocchi.

8. Snij de biefstuk in plakken en leg op de salade.

9. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

En nu is het tijd om te genieten van deze heerlijke maaltijd. Je kunt eventueel nog wat geroosterde pijnboompitten toevoegen als je dat lekker vindt. 

Geef een reactie