Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Frittata met savooie spitskool en chorizo
Frittata met savooie spitskool en chorizo foto

Frittata met savooie spitskool en chorizo

Ik varieer nogal eens met frittata’s. De ene keer gaat er kip doorheen, dan eens zalm. Dit keer maakte ik eenpersoons frittata met savooie spitskool en chorizo. Kijk ook eens naar het recept voor frittata met gegratineerde geitenkaas, of de frittata uit de oven. Allebei aanraders. 

In feite is een frittata niet veel anders dan geklutste eieren met een vulling van groenten, vlees en/of vis. Van oudsher gebruikt om restjes op te maken en vaak met aardappel als basis. Ik sla de aardappel vaak over maar soms ook niet. Net waar ik trek in heb en wat er in huis is.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

10 eieren, los geklutst
200 gram chorizo, in blokjes
2 rode uien, in halve ringen
1 gele paprika, in kleine reepjes
1 rode paprika, in kleine reepjes
1 savooie spitskool, in dunne reepjes
peper en zout
100 gram geraspte kaas

Zo maak je deze frittata met savooie spitskool en chorizo:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet vier ovenschaaltjes in met olie.

2. Verhit een koekenpan en bak de blokjes chorizo even uit.

3. Voeg dan de rode ui en reepjes paprika toe en bak dit een minuut of vijf.

4. Voeg de savooie spitskool toe en bak nog even mee en haal dan de pan van de kookplaat.

5. Breng de los geklopte eieren op smaak met zout en peper en giet bij het chorizo-groentenmengsel in de pan.

6. Schep even vlug om en giet het mengsel dan in de ovenschaaltjes.

7. Bestrooi met de geraspte kaas en bak zo’n 20-25 minuten in de oven tot de bovenkant van het ei gaar is.

De frittata met savooie spitskool en chorizo is perfect voor drukke dagen waarop er ook nog gesport wordt. Zet er nog frisse salade bij op tafel en je kunt er weer even tegen. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie