Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Appel oogsttijd: check de lekkerste appel recepten!
appel recepten

Appel oogsttijd: check de lekkerste appel recepten!

Met de jaarlijkse Landelijke Appelplukdag in het vooruitzicht is het tijd om de appel recepten tevoorschijn te halen. Niks leuker dan zelf tassen vol met appels plukken en dan thuis gelijk de keuken in te duiken. Sowieso voor pan appelmoes maar zeker ook voor een lekker bakseltje. Waar begin jij mee?

Zelf appels plukken bij de teler

In september vindt altijd de Landelijke Appelplukdag plaats. Hoewel het hier over een dag gaat, kun je bij veel fruittelers meerdere dagen/weekenden terecht om zelf appels te plukken. Wij gaan meestal naar Fruithal Smits in Zeewolde; daar kunnen we dit jaar op zaterdag 22 en zondag 23 september terecht voor appels en peren. Super leuk uitje! Het pluktreintje brengt je door de boomgaard naar de plukplek en weer terug. Vooral terug is handig want dat scheelt een boel sjouwen met kilo’s oogst.

6x appel recepten van Pukster

1. Appelcake recept om je vingers bij af te likken
Cake is een echte allemansvriend. Bijna iedereen wordt blij van een stuk zelfgebakken cake. En cake is zeer geschikt om los te gaan met variëren. In 2016 keer maakte ik een ‘good old’ appelcake voor ons kleine vriendinnetje die tijdens de vakantie jarig was. Nog nooit iemand zo blij zien worden van de mededeling; we hebben een appelcake meegenomen haha.

2. Canadese appeltaart: ons favoriete appeltaart recept
Ben jij een echte appeltaartfan? Heb je dan al eens Canadese appeltaart geprobeerd? Deze is zó lekker. Grote broer vraagt standaard op zijn verjaardag om deze taart. En ik snap dat. Hij is en blijft heerlijk! En ook nog eens super eenvoudig klaar te maken, zonder dat je volop met je handen in het deeg hoeft.

3. Crumble met havermout: heerlijk als ontbijt, dessert….
Een crumble is altijd een goed idee. En deze apple crumble met havermout, rozijnen, dadels en kaneel is dat zeker. Multifunctioneel inzetbaar ook; als ontbijt, tussendoortje, lunch of dessert. Hoe dan ook smullen. En super eenvoudig te maken. Kijk je mee naar het recept?

4. Appelkoeken: perfect als 10-uurtje
Deze appelkoeken zijn perfect als 10-uurtje en om op voorraad te hebben in de vriezer. Voedzaam én lekker en zonder toevoeging van vet! Ik doe er hier thuis vooral grote broer een plezier mee. Nieuwsgierig naar het recept? Lees dan vooral verder.

5. Wortelsalade met appel en rozijnen
Sinds kort is deze wortelsalade een nieuw favorietje hier in huis. Omdat het zo op tafel staat en omdat het vrijwel overal bij combineert. En precies omdat het inmiddels een favoriet is, werd het tijd het recept te delen. Benieuwd of deze wortelsalade ook bij jou een blijvertje wordt…

6. Appel cranberry compote: het perfecte Kerst bijgerecht
Wat heeft jouw voorkeur: appelmoes of appelcompote? Ik vind het allebei lekker als het maar zelfgemaakt is. En rond Kerst maak ik vaak een appel cranberry compote. Omdat het zo’n mooie kleur heeft en omdat verse cranberry’s dan goed verkrijgbaar zijn. En zeg nu eerlijk, dit ziet er toch geweldig uit op tafel tijdens het kerstdiner?

Er is zelfs een appeltaart-boek wist je dat? Janneke Philipe maakte het en het staat bij mij in de boekenkast.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord