Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Weekmenu #12 header

Weekmenu #12: comfort food

Tijd voor weekmenu nummer 12! Hoef je weer fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu sluit ik af met een recept voor een lekker toetje op de zondag. De enige dag van de week dat je zelf over de avondmaaltijd mag nadenken ?

Het is een rare tijd waarin we allemaal veel thuis zijn. Boodschappen doen heeft ook een hele andere betekenis gekregen en gaat niet zoals we gewend zijn. In dit weekmenu vind je recepten die wat mij betreft echt comfort food zijn: lekker en voedzaam! Sommige recepten kun je ook goed in dubbele hoeveelheden maken, zodat je een maaltijd kunt invriezen of de volgende dag nog eens kunt eten. Op de zondag doen we dit keer een lekker toetje want ook dat is echt comfort food, toch?

Weekmenu #12

Weekmenu 12

Maandag: vega ovenschotel met snijbonen, krieltjes en cheddar
Een AVG-tje in de vorm van een vega ovenschotel met snijbonen, krieltjes en Cheddar: lekker, makkelijk en voedzaam. Check snel het recept!

Dinsdag: Siciliaanse pasta met tonijn van Jamie Oliver
Dit recept komt uit het boek ‘5 ingrediënten’ van Jamie Oliver. Wat een feestje is dat boek! Het ene na het andere recept waar ik vrolijk van word kwam voorbij. Waaronder dit recept voor Siciliaanse pasta met tonijn.

Woensdag: simpel én lekker vissoep recept
Dit vissoep recept met kabeljauw en garnalen is ook een echte aanrader en ultiem comfort food. Stokbroodje erbij en klaar ben je. Ideaal ook voor een avond waarop er gesport wordt. Hoewel dat sporten nu waarschijnlijk ook een andere invulling heeft gekregen. 

Donderdag: paksoistamppot met gemarineerde kipreepjes
Deze paksoistamppot met gemarineerde kipreepjes maakte ik laatst en gaat hoe dan ook in de herhaling. Super lekker en weer eens wat anders. Maak het zelf ook deze week!

Vrijdag: Big Mac Pizza Roll
Is het een Big Mac? Is het een pizza? Het is een combi! Een (mega) big mac pizza roll. En ja dat is hartstikke junkfood maar ach, dat moet af en toe kunnen. En zelfgemaakt is op een of andere manier dan toch altijd net iets minder erg of zo. Hij kwam voorbij op Facebook, ik stopte de ingrediënten in mijn Picnic-mandje en voilà: ik ging aan de slag. Combineer met een lekkere groene salade!

Zaterdag: Flammkuchen met gerookte zalm en rucola
Flammkuchen, wie wordt daar nu niet blij van? Laatst maakte ik er op een zaterdagavond een aantal waaronder deze Flammkuchen met gerookte zalm en rucola. Zet er een flinke schaal rauwkost naast (wortel, paprika, komkommer enzovoort) en ook de vitamientjes zijn weer geregeld.

Zondag: trifle met perzik, Amarula en witte chocolade
“Regel jij het toetje, regelen wij de rest.” Dit was de oorsprong van deze trifle met perzik, Amarula en witte chocolade. We aten op eerste kerstdag bij vrienden en na een dag klussen (want nieuw huis) was dat extra fijn; gewoon kunnen aanschuiven. En een toetje maken, is gewoon leuk om te doen. Enjoy!

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie