Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Flammkuchen met gerookte zalm en rucola
Flammkuchen met gerookte zalm en rucola foto

Flammkuchen met gerookte zalm en rucola

Flammkuchen, wie wordt daar nu niet blij van? Heerlijk bij de borrel of op een snackplank. Met visite of gewoon lekker om het weekend in te luiden met het gezin. Bij ons thuis wordt iedereen er hoe dan ook vrolijk van. Laatst maakte ik er op een zaterdagavond een aantal waaronder deze Flammkuchen met gerookte zalm en rucola. 

Kant-en-klare degen vind ik persoonlijk een uitkomst voor dit soort baksels. Het scheelt een boel gedoe, ligt op je te wachten in de koelkast, zorgt ervoor dat je snel iets lekkers op tafel kunt zetten en smaakt meer dan prima. Ik gebruik ook graag kant-en-klaar bladerdeeg op een rol. Bijvoorbeeld voor een snelle apfelstrudel; bij de koffie of als dessert met een bolletje ijs ernaast. Aanrader!

Ingrediënten:

1 rol Flammkuchendeeg (Tante Fanny)
3 eetlepels creme fraîche
handje geraspte kaas
50 gram gerookte zalmblokjes
handje rucola

Zo maak je deze Flammkuchen met gerookte zalm en rucola:

1. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Rol het flammkuchendeeg uit op het bakpapier.

3. Bestrijk het deeg met twee tot drie eetlepels crime fraîche en bestrooi met wat geraspte kaas.

4. Schuif de bakplaat in de oven bak zo’n 12-15 minuten tot het deeg bubbelt en verkleurt.

5. Haal de flammkuchen uit de oven, verdeel er de gerookte zalm en rucola over en snijd in stukken.

Geloof me dat je er met één Flammkuchen met gerookte zalm en rucola nog lang niet bent. Zorg dus dat je genoeg ingrediënten in huis haalt om er meerdere in de oven te kunnen schuiven. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie