Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Vega ovenschotel met snijbonen, krieltjes en cheddar
Vega ovenschotel met snijbonen, krieltjes en cheddar

Vega ovenschotel met snijbonen, krieltjes en cheddar

Een AVG-tje in de vorm van een vega ovenschotel. Natuurlijk kun je alle onderdelen ook zo uit de pan eten maar als je ze door elkaar mixt, er een laagje Cheddar overheen doet en de oven zijn ding laat doen is het geheel toch echt nog net even lekkerder hoor. 

Voordeel van ovenschotels vind ik altijd dat terwijl de schaal in de oven staat, je het hele aanrecht alweer spik en span hebt tegen de tijd dat de ovenschotel klaar is. Alle benodigdheden zitten in de vaatwasser, het aanrecht is weer gepoetst en leeg en dan is het alleen nog een kwestie van de tafel dekken. Ideaal.

Ingrediënten:

400 gram snijbonen, in stukjes
4 vegetarische hamburgers (Vivera), in blokjes
600 gram mini krieltjes
1 rode ui, in kwart ringen
100 gram Cheddar, geraspt
olijfolie
peper
zout
paprikapoeder

Zo maak je deze vega ovenschotel:

1. Verhit wat olie in een hapjespan, bak hierin de blokjes vegetarische hamburger rondom bruin, haal uit de pan en zet even weg.

2. Verhit nog wat olie in de pan en bak hierin op middelhoog vuur de krieltjes met wat peper, zout en paprikapoeder.

3. Kook de snijbonen in 6 minuten beetgaar en giet af.

4. Verwarm de oven voor op 200 graden.

5. Zodra de krieltjes beginnen te kleuren, voeg je de rode ui toe en bak nog even mee. De stukjes ui moeten licht crunchy blijven.

6. Voeg dan de stukje hamburger en de snijbonen toe en meng het geheel nog even goed door elkaar.

7. Doe het mengsel over in een ruime ovenschaal en bestrooi met de geraspte Cheddar.

8. Zet de ovenschaal in de oven tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.

Mocht je niet zo van de ‘vega’ zijn, dan kun je uiteraard ook gangbare hamburgers gebruiken. Dat maakt voor het resultaat niet uit. Een combi is ook zelfs mogelijk. Kies maar! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord