Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Pastaschotel recept (voor een weeshuis)
Pastaschotel recept (voor een weeshuis) foto

Pastaschotel recept (voor een weeshuis)

Het is maar een uitdrukking natuurlijk, maar van dit pastaschotel recept kunnen makkelijk zo’n 8 mensen eten. Kortom, perfect als je eters krijgt óf als je in een keer voor meerdere dagen de maaltijd wil fixen. Niets ingewikkelds, gewoon een heerlijk bordje pasta met eenvoudige ingrediënten.

Ben je fan van Boursin? Check dan ook eens het recept voor gegratineerde broccolispaghetti met haricots verts, zalm en Boursin of volkoren pasta met Boursin, spinazie en tomaatjes.

Dit heb je nodig:

400 gram (volkoren) penne
750-1.000 gram kipfilet, in blokjes
1 grote ui, gesnipperd
2 puntpaprika’s, in blokjes
250 gram haricots verts, gehalveerd
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 kuipje Boursin Cuisine (230 gram)
150 gram geraspte kaas
olijfolie
peper en zout

Zo maak je de dit pastaschotel recept:

1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet af en zet even weg.

2. Ondertussen kook je in een klein pannetje de haricots verts in 5 minuten beetgaar.

3. Verhit tegelijkertijd in een hapjespan wat olie en fruit hierin de ui en paprikablokjes.

4. Voeg dan de kipfilet toe en bak het geheel tot de kip gaar is en begint te kleuren.

5. Draai de hitte lager en meng de Boursin Cuisine en tomatenblokjes door het mengsel.

6. Verwarm de oven voor op 200 gram.

7. Meng het kipmengsel met de gekookte penne en breng het geheel eventueel op smaak met wat peper en zout.

8. Doe de pastaschotel in een grote (of twee kleinere) ovenschotels.

9. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de ovenschotel zo’n 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.

Lekker met een frisse komkommersalade ernaast. Of leg eerst wat rucola op je bord voor je opschept. Ook lekker!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord