Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Vissoep recept

Simpel én lekker vissoep recept

Gisteravond maakte ik een lekkere vissoep met kabeljauw en garnalen. Ideaal voor een avond waarop we in etappes eten omdat de hockeytraining precies onder etenstijd valt. Vers afgebakken brood erbij met wat smeerseltjes en iedereen heeft uiteindelijk een voedzame maaltijd. Behalve als hoofdmaaltijd is dit vissoep recept ook heerlijk als voorgerecht.

Je kent vissoep waarschijnlijk ook onder de naam bouillabaisse. Vissoep kent vele varianten en bereidingen, het is maar net wat je lekker vindt of hoeveel tijd je hebt. Bij ons thuis kwam kleine broer tijdens het proeven van dit vissoep recept tot de conclusie dat garnalen wél lekker zijn…

Bouillabaisse is oorspronkelijk een Provençaals gerecht, typisch voor de stad Marseille. Het bestaat uit verschillende soorten gekookte vis en de oorsprong ervan gaat mogelijk zelfs terug tot in de Griekse Oudheid. [Wikipedia]

Ingrediënten van dit vissoep recept

1 fles passata di pomodori (circa 750 ml)
2 uien
2 teentjes knoflook
200 gram kabeljauwfilet
500 gram rauwe schoongemaakte garnalen (diepvries)
5 takjes peterselie
3 bouillonblokjes (ik gebruikte knoflook- en kruidenbouillon van Zonnatura)
250 ml water
0,05 gram saffraan
1 sinaasappel (schoongeboend)
olijfolie
peper
zout

Bereiding van dit vissoep recept

1. Snipper de uien en knoflook fijn.

2. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.

3. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook even aan.

4. Voeg de passataen het water toe en breng aan de kook.

5. Verkruimel de bouillontabletten erboven en roer even door.

6. Rasp ¼ van de sinaasappelschil en voeg met de saffraan toe aan de soep.

7. Breng op smaak met peper en zout en laat de soep nu zo’n 20 minuten zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.

8. Snijd de kabeljauw in stukken en voeg met de garnalen toe aan de soep en laat nog 7 minuten op laag vuur pruttelen tot de vis gaar is.

9. Breng de vissoep verder op smaak met peper en zout.

10. Verdeel de soep over soepborden of -kommen en bestrooi met de peterselie.

Een perfect snel en toch voedzaam vissoep recept waarmee je gelijk weer een deel van je wekelijkse dosis vis binnenkrijgt. Eet lekker! 

Geef een reactie