Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Recepten
  • /
  • Trifle met perzik, Amarula en witte chocolade
Trifle met perzik, Amarula en witte chocolade foto

Trifle met perzik, Amarula en witte chocolade

“Regel jij het toetje, regelen wij de rest.” Dit was de oorsprong van deze trifle met perzik, Amarula en witte chocolade. We aten op eerste kerstdag bij vrienden en na een dag klussen (want nieuw huis) was dat extra fijn; gewoon kunnen aanschuiven. En een toetje maken, is gewoon leuk om te doen. Ik had in de Foodybox Kerst een fles Amarula gekregen, dus die kwam ook gelijk van pas.  

Made from the delicious Marula fruit of sub-Equatorial Africa, the Marula spirit is distilled and aged in French oak for two years. It is then blended with our velvety cream to create the smooth taste of Amarula – best savoured over ice, preferably with a view. On the wide-open plains of Africa grows a tree uncultivated by man. The marula tree, or ‘Sclerocarya Birrea’, only grows in one area on the entire planet – the warm, frost-free regions of subequatorial Africa. It holds a position of importance both in the animal kingdom and in human legend and ritual, and it is from the fruit of this mystical tree that Amarula cream is borne. (Bron: www.amarula.com)

Ingrediënten voor deze trifle:
(voor 8 personen)

750 ml boeren vanillevla
8 eetlepels Griekse yoghurt
1 blik perziken op eigen sap, in kleine stukjes
1 roomboter cake, in plakjes (minimaal 8 plakken)
8 eetlepels Amarula cream
1 reep witte chocolade, in stukjes gehakt
suiker
+ 8 glazen

Bereiding van deze trifle met perzik, Amarula en witte chocolade:

1. Meng 2/3 van de perzikstukjes door de Griekst yoghurt en breng op smaak met suiker.

2. Steek met een glas dat de grootte heeft van de bodem van de glazen die je gebruikt voor de trifle, 8 rondjes uit 8 plakjes cake.

3. Leg in ieder glas een rond plakje cake op de bodem.

4. Besprenkel ieder plakje cake met een eetlepel Amarula.

5. Snijd de stukjes cake die over zijn in kleine stukjes en besprenkel met vier eetlepels Amarula.

6. Verdeel de Griekse yoghurt met perzikstukjes over de glazen.

7. Verdeel 2/3 van de gehakt witte chocolade over de glazen, bovenop de yoghurt.

8. Verdeel nu de vanillevla over de glazen, boven op de yoghurt en witte chocolade.

9. Bovenop de vla leg je in ieder glas de rest van de perzikstukjes en daar bovenop de stukjes cake met Amarula.

10. Verdeel tot slot de rest van de gehakte witte chocolade over de glazen.

Je kunt ze in de koelkast bewaren tot het tijd is om aan te vallen of je zet ze gelijk op tafel. Zet de glazen op een mooie schotel, lange dessertlepel erbij en smullen maar! Of iedereen het lekker vond? Het was muisstil aan tafel; dat zegt genoeg toch? 

Als je nog meer ideetjes wil voor trifles kijk dan ook even naar deze trifle met Griekse yoghurt, blauwe bessen en kokos en deze breakfast trifle met blauwe bessen.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

2 Comments

Geef een reactie